УКР РУС

"Реал" ледь не став посміховиськом". Огляд іспанських ЗМІ

26 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" пропонує ознайомитися з реакцією іспанських ЗМІ на валідольну перемогу "Реала" у матчі з "Шахтарем" в рамках 5-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Marca: Жодного спокійного матчу

Попри перемогу у Львові та підсумкове перше місце у групі провідне спортивне видання Іспанії відзначає, що "Реал" знову виглядав нестійким та біполярним. "Жодного спокійного матчу. Мадрид влаштовує голеаду, втрачає контакт та завершує зустріч, страждаючи. Останні 15 хвилин гри в Україні довели, що Бенітес не вилікував команду. Вигравати 4:0, а в підсумку просити завершення часу...Деякі гравці "Реала" передчасно сіли у літак", - відзначає Marca.

Втім, видання все-таки визнає, що Бенітес зробив деякі правильні висновки із провального "Ель Класіко". "Перший крок до позитивних змін - це визнати, що є проблема. Бенітес після матчу з "Барселоною" залишив у складі лише чотирьох гравців. Зокрема, на полі з'явився Каземіро, який дозволив вільно дихати Модрічу та Іско", - пише Marca.

Звичайно, що не обійшлося без од похвали на адресу Кріштіану Роналду, який "знову став самим собою" та "господарює у Європі", ставши одноосібним лідером у перегонах бомбардирів.

AS: Мадрид здувся і ледь не втратив перемогу

"Завдяки Роналду "Реал" перемагав з рахунком 4:0, а згодом просто розвалився. Мадрид господарював на полі більшість ігрового часу, бо його гравці вищого рівня, ніж у "Шахтаря", а ще тому, що перед "вершковими" не було "Барселони", - іронізує AS.

"Реал" тримав м'яч і створював моменти. Нарешті свої найкращі якості продемонстрував Бейл. Валлієць діяв на улюбленому для себе фланзі та подарував Роналду три чудові нагоди для взяття воріт, дві з яких португалець успішно реалізував. Кріштіану був бездоганним і взяв участь у чотирьох голах команди", - пише AS.

Втім, мадридське видання відзначає "жахливе завершення матчу" у виконанні королівському клубу та звинувачує у провалі останніх 15 хвилин Бенітеса, який замінив диригента Модріча.

Mundo deportivo: "Реал" ледь не став посміховиськом

Як завжди, не церемоняться з "Реалом"  у столиці Каталонії, де місцеві ЗМІ відверто кепкують над пропущеними трьома голами від "Шахтаря".

"Спочатку Мадрид виглядав посміховиськом у матчі з "Барселоною", а згодом торкнувся гротеску в Україні. Після 0:4 в "Класіко" підопічні Рафи Бенітеса були близькими до того, щоб дозволити "Шахтарю" створити епічний камбек, який міг увійти в аннали Ліги чемпіонів. Скандальна розслабленість могла залишити "Реал" без перемоги", - відзначає Mundo Deportivo.

SPORT: Мадрид благав про завершення часу

Чималу порцію критику отримав "Реал" на свою адресу і від другого за популярністю каталонського спортивного видання.

"Мадрид завершував матч з "Шахтарем", оглядаючись на годинник. Ведучи в рахунку 4:0, "Реал" довів справу до нервової кінцівки, благаючи про завершення часу. Незрозуміла релаксація ледь не відібрала у королівського клубу розгромної перемоги. Гра мадридців знову викликала багато сумнівів та продемонструвала брак відповідної реакції на поразку від "Барси", - пише SPORT.

El Mundo: Ні дня без нервів

"Чотири забиті голи не змогли захистити Мадрид від самого себе. Жодного дня без нервів. Після розгрому від "Барселони" "Реал" ледь не втратив перемогу над "Шахтарем" через власну розслабленість. Неприємності розпочалися для команди Бенітеса, коли поле покинув Модріч і на його позиції став діяти Кроос", - відзначає El Mundo.

El Pais: "Реал" розвалився без Модріча

"Модріч - душа Мадрида. Хорват тримав ситуацію під своїм контролем, однак, коли його замінили, то у "Реала" все розвалилося. "Шахтар" отримав територіальну та ігрову перевагу, як над звичайним суперником, а не грандом. В останні 15 хвилин королівський клуб став нагадувати команду, яка була бита у Севільї та розчавлена в "Класіко". Мадрид відбивався та поспішав до останньої хвилини, щоб цей матч завершився якомога швидше", - підкреслює EL Pais.

Володимир Лесько, Футбол 24