УКР РУС

Реал драматично здобув "срібло" Ла Ліги в останньому матчі Бензема – все завдяки Атлетіко

4 червня 2023 Читать на русском

Реал та Атлетіко провели останні поєдинки в Прімері сезону 2022/23, розділивши "срібло" та "бронзу". Результати дізнавайтесь у цій новині.

Ла Ліга, 38 тур

Вільяреал – Атлетіко – 2:2
Голи:
Джексон, 9, Паскаль, 90+3 – Корреа, 18, 56
Вилучення: Вітсель, 71 (пряма червона, Атлетіко)

Реал Мадрид – Атлетік – 1:1
Голи:
Бензема, 72 (пен.) – Сансет, 49

Перед останнім туром чемпіонату Іспанії була інтрига: хто ж посяде друге місце? На нього претендували два мадридські гранди. Атлетіко потрібно було обов'язково вигравати та сподіватись на осічку Реала. Гра на Сантьяго Бернабеу була доволі рівною. У першій половині тиснули баски, які на 10 хвилині заробили пенальті. Удар Весги з позначки ефектно відбив Куртуа. "Бланкос" почали огризатись наприкінці тайму, але забити не змогли.

На Естадіо де ла Кераміка в паралельному матчі було куди гарячіше. Команди створили більше моментів та ще й двічі забили. Рахунок відкрив Джексон, який результативно завершив стрімку контратаку "Жовтої субмарини". За менш ніж десять хвилин Грізманн розкішно віддав на Корреа, який зльоту покотив у дальній кут. Після перших таймів саме Реал посідав 2 місце.

Друга 45-хвилинка стартувала погано для Реала і чудово для Атлетіко. Себальйос втратив сферу, поблизу штрафного, суперник швидко зорієнтувався і Сансет з другої спроби все-таки прошив Куртуа. Водночас Корреа оформив дубль після другого асисту Грізманна.

Завершальні 20 хвилин. "Бланкос" заробили пенальті, який впевнено реалізував Бензема. Це був його останній дотик у футболці Мадрида, адже одразу після цього його замінили. 354-й гол у 648 матчах. Легенда! За кілька миттєвостей вихід віч-на-віч реалізував Вінісіус, але арбітр зафіксував офсайд.

Інтриги додав Вітсель, який отримав пряму червону за фол останньої надії. Реал міг виривати перемогу після суперпроходу Вінісіуса, але Родріго з кількох метрів пробив вище. Та за бразильця все зробив Вільяреал, який на 90+3 зусиллями Паскаля зрівняв рахунок.

Атлетіко робить суперподарунок Реалу, який у підсумку фінішує другим у турнірній таблиці Ла Ліги з 78 очками. "Матрацники" завершують сезон третіми, маючи на 1 пункт менше. Атлетік посів сьоме місце, а Вільяреал – п'яте.

Турнірна таблиця чемпіонату Іспанії