УКР РУС

Реал не програв Баварії і пробився у фінал ЛЧ у Києві: як завдяки королівським подарункам написати історію

2 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Реал і Баварія розійшлися результативним миром у матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Голи забивали Карім Бензема (2), Йозуа Кімміх та Хамес Родрігес. Орендований в Реала колумбієць, до слова, втратив нагоду вийти у фінал ЛЧ 3-й раз поспіль, зате це зробили його колишні партнери.

Баварія почала терзати правий фланг захисту Реала, де вийшов зовсім не оборонець Васкес, з перших секунд, але гол прийшов з протилежного. Після подачі справа Рамос, немов супермаркет під свято, скинув подарунковий пас під удар Кімміху, і той запросто розстріляв Наваса.

Реал – Баварія: Бензема зрівняв рахунок після атаки з 28 передач

Дуже швидко Реал відібрав ініціативу і майже тут же відігрався. Гол став вінцем другої найдовшої комбінації в сезоні ЛЧ – 28 пасів, більше було тільки в Барси (29). Карім Бензема непростимо легко реалізував навіс Марсело зліва. І знову команди помінялись ролями. Мюнхенці раптово знову посміливішали і почали бомбардувати штрафний "вершкових" своїми подачами і прострілами. А коли вирішили зіграти через центр і розрізний пас, Лєвандовскі впав після контакту з Рамосом. Турок Чакир на позначку не вказав.

Кількість ударів 3-4 загалом і 1-2 у площину також свідчила на користь Баварії, яка без надзусиль проходила не лише на чужу половину, а й у володіння Наваса. Зідан навіть задумав блискавичну заміну Лукаса на Начо, але хутко передумав.

Новий супершанс для Реала прийшов на 28-й: у Марсело було стільки часу та простору, що бразилець не виконав ні удару, ні прицільного прострілу. Баварія відповіла проходом Хуммельса, який відрізав увесь півзахист Мадрида. Німецький захисник ще й цукерочку на хід Лєвандовскі кинув, але Роберт програв дуель кіперу, а Хамес не зміг добити у порожні ворота. Роналду також не зміг переграти воротаря, коли пробив у ближній з меж штрафного.

Реал – Баварія – 2:2 – відео голів і огляд матчу

Наприкінці першого тайму м'яч влучив у руку Марсело, і колишній іспанський рефері ФІФА Ітурральде Гонсалес вважає, що це пенальті. Чакир знову промовчав. А на старті другої половини Ульрайх не прийняв пас назад і подарував простенький гол Бензема. Неймовірно, але якби не 2 дитячі помилки мюнхенців, рахунок в обох матчах був би 1:1 станом на 140-у хвилину протистояння, і це було б набагато ближче до правди і сили команд.

Дубль Бензема остаточно відкрив гру. Моменти посипались. Від голу Алаби врятував Навас. Роналду з лінії воротарського пробив вище, хоча йому ніхто не заважав. Хамес відновив інтригу, зігравши на добиванні після свого ж удару. Родрігес, як і обіцяв, дуже чемно і смиренно прийняв свій гол, попросивши вибачення у Сантьяго Бернабеу. Згодом знову настав час Наваса – Кейлор здійснив неймовірний сейв після удару Толіссо. Наприкінці зустрічі Хуммельс промахнувся ударом головою, а Реал зумів вбити гостроту, що принесло йому підсумкову путівку в Київ.

Лєвандовскі стане легендою Баварії

Просто тому, що Роберт нікуди більше не перейде. Принаймні з розряду топ-клубів. Баварія може бути хоч у чомусь задоволеною – рекорд голів Хайнкеса в Бундеслізі впаде. Чому так? Та просто, якщо після таких провальних матчів з Реалом поляка купить якийсь гранд, це буде найбезглуздіша затія в історії. Скільки разів м'яч відбивався від Лєвандовскі, як від... не дуже технічного форварда, назвемо це так. Скільки разів його не було в тому самому місці, в якому топ-нападники опиняються регулярно, а натовп бездумно кричить, що цей не його гол.

Бензема, який зробив дубль вперше з 2014-го, "застрелив" Роберта у такій собі дуелі за місце дев'ятки в основі Мадрида. На фоні польського бомбардира Карім виглядав претендентом на "Золотий м'яч", і це дуже сумно насправді, адже команді, яка грала краще, не вистачило саме ефективного і не полохливого снайпера для поїздки у Київ.

Коли воротар – гравець матчу, в якому пропустив 2 голи

Кейлор Навас став героєм двобою. Абсолютний топ, божевільні 8 сейвів за гру (такого з воротарями Реала не траплялось 8 років), і Давід Де Хеа може знову розбирати валізку, спаковану в Мадрид. І цей останній момент, коли Навас випереджає Лєвандовскі ледь не на 11 метрах, коли йде фінальний простріл у штрафному як апогей! Костариканцю хоч зараз можна вручати найкращого воротаря сезону в Лізі чемпіонів, незважаючи на фейл і посередній матч у чвертьфіналі з Ювентусом.

Суддя НЕ винен

Чакиру вдалось уникнути долі героя матчу, як це сталось з Олівером. Так, були жирнющі натяки на пенальті, але якісь усі не настільки обурливі та однозначні, щоб гнівно підсумувати: "Баварію засудили". Турецький арбітр обрав лінію не перегинати і не втручатись, якщо не буде 200-відсоткової впевненості, що потрібний свисток. І це дуже сподобалось, бо додало грі темпу, барв, емоцій, духу справедливості.

Якби цей одіозний англієць так скромно і не по-зірковому (дивіться на мене, я супергерой, який вирішує долю чвертьфіналу!) повівся, Ювентус як мінімум би овертайм зіграв на Бернабеу. Чакир же додав 5 хвилин, а команди переграли всі 6, і це ледь не призвело до гола Баварії. Він не свистів безліч суперечливих падінь мадридців і був у всьому послідовним. Словом, якщо команда Хайнкеса і хоче когось звинувачувати, то хай сміливо починає з себе.

Сильніша команда дарує фінал впевненішій

Баварія своїми силами "замовила" і вручила Реалу путівку з найкращим видом на Київ. 33 проти 16 ударів, 13 проти 7 прицільних, 21 проти 9 кутових – статистика показує, що Мадрид створив удвічі менше гостроти і моментів. За підсумком двох матчів віртуальний рахунок 3:2 на користь Мюнхена. Вирішальні голи для перемоги Реала привезли Рафінья в першій грі та Ульрайх сьогодні. Це не просто помилки, це шокуючі фейли для команди такого класу. За подібне звичайних людей, а не небожителів з планети футбол, звільняють і деколи навіть судять.

Реал заслужив фінал хіба що отією королівською впевненістю, яка у стресові моменти дає змогу не схибити та підловити опонента. І Ювентус, і Баварія грали не просто сильніше, а ЗНАЧНО краще у Мадриді. Але що з того? Раз це випадковість, а два вже фактично закономірність. Реал – може, не найзаслуженіший фіналіст в історії, але й зовсім не випадковий гість. Найбрутальніший серійний вбивця в історії футболу, який виживає завжди і всюди, якщо йдеться про ЛЧ. Фіналістами, зрештою ж, стають не ті, в кого гра краща чи гірша, а ті, в кого цифри на табло веселіші.

А і знаєте, що? Анітрохи не шкода цю Баварію. Вона ж пройшла Динамо у півфіналі тієї самої Ліги чемпіонів лише завдяки дитячим помилкам суперника, який грав краще? Ну от. Міф про непереможні німецькі машини такий міф, якщо у вас правильний менталітет.

Роналду готується стати героєм в Україні

Кріштіану був сумним і ще сумнішим протягом цього двобою. Роналду запам'ятався незрозумілою важкістю та нереалізацією, відклавши свої голи до Києва. Він знову кудись подівся, але не сумнівайтесь – у фіналі він зіграє свою найкращу партію. Принаймні 1 травня португалець серйозно заборгував це своїм фанатам. Мусить відпрацьовувати!

Цікаві факти

Хамес став першим колумбійцем, хто забив у півфіналі ЛЧ та за 3 різні команди в цьому турнірі загалом.

Гравці Реала оформили 5 дублів за час виступів в 1/2 фіналів Ліги чемпіонів, з яких 4 – у ворота Баварії.

Бензема став першим французом в усій історії ЛЧ, який забив 2 голи у півфіналі.

Реал ніколи в житті не програвав 2 домашніх матчі поспіль в єврокубках – це могло статись сьогодні.

Баварія 5-й раз підряд вилітає від команд з Іспанії у плей-офф ЛЧ.

Реал повторив рекорд Мілана і Ювентуса, 3 рази поспіль вийшовши у фінал Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу. Матч-відповідь

Реал Мадрид – Баварія – 2:2 (4:3 за сумою)

Голи: Бензема, 11, 46 – Кімміх, 3, Хамес, 63