УКР РУС

Реал – Ліверпуль: УЄФА розглядає кандидатури 6-х арбітрів на фінал Ліги чемпіонів – чому знову попахує скандалом?

3 травня 2018 Читать на русском

УЄФА визначився з попереднім списком рефері, які можуть обслуговувати фінальний матч Ліги чемпіонів Реал – Ліверпуль у Києві.

Ім'я рефері фіналу Ліги чемпіонів у Києві багато в чому залежатиме від голови суддівського комітету УЄФА П'єрлуїджі Колліни, який візьме призначення арбітра на матч Реал – Ліверпуль під свій особистий контроль, інформує Sport es.

VAR в Лізі чемпіонів: час настав?

Наразі УЄФА розглядає кандидатури 6-х арбітрів на головний матч сезону в європейському футболі, і дехто з них добряче оскандалився на попередніх раундах Ліги чемпіонів. Мова, насамперед, йде про Джюнейта Чакира та Даміра Скоміну.

Турок "налажав" у матчі-відповіді 1/2 фіналу ЛЧ Реал – Баварія, коли не поставив пенальті у ворота мадридців за відверту гру рукою Марсело.

Як арбітри вдруге поспіль вбивали Баварію на користь Реала

Скоміна ж двічі серйозно помилився у матчі Рома – Ліверпуль, також на стадії півфіналу турніру. Словенець повинен був двічі призначати пенальті у ворота англійської команди.

Рома – Ліверпуль: катастрофічні помилки Скоміни пограбували римлян і змусили призабути про суддів матчів Реала

Крім Чакира та Скоміни, на поїздку у Київ також претендують: німець Фелікс Брих, француз Клеман Тюрпен, нідерландець Бйорн Кейперс та швед Йонас Ерікссон. Серед цих суддів найбільшу полеміку викликає кандидатура Фелікса Бриха, який був розкритикований спортивним директором Роми Мончі після матчу проти Ліверпуля на Енфілді. Іспанець вважає, що тоді один гол команда Клоппа забила з офсайду.

Колліна особисто перегляне матчі цих арбітрів у Лізі чемпіонів в поточному сезоні та прийме рішення щодо найбільш оптимальної кандидатури. УЄФА більше не хоче скандалів.