УКР РУС

Реал – Ліверпуль: передматчева прес-конференція Юргена Клоппа

25 травня 2018 Читать на русском

Головний тренер англійського Ліверпуля Юрген Клопп поспілкувався з пресою напередодні вирішального поєдинку в Лізі чемпіонів проти мадридського Реала.

"Фінал Ліги чемпіонів – річ серйозна. Тобі треба дуже багато зробити для підготовки, якщо ти є тренером, особливо на тренуваннях. Та головне – зберігати спокій. Я більше ніж впевнений, що у своєму попередньому фіналі ЛЧ був емоційнішим.

Реал Мадрид – Ліверпуль

Такий шанс випадає раз на життя. Так принаймні я відчував, коли попереднього разу був у фіналі (з Борусією Д у сезоні 2012/13 – Футбол 24). Ми провели фантастичний матч проти дуже сильної команди. Після матчу я знав, що в мене буде ще один шанс. І його мені подарували мої хлопці.

Досвід є дуже важливим. Реал матиме перевагу перед поєдинком, але все вирішується на полі. Мадридці дуже сильні, та вони ще не грали проти нас. Ми дісталися фіналу, оскільки ми – Ліверпуль. Такі матчі в крові цього клубу. Він звик до великих перемог. Ми не можемо змагатися з Реалом на його рівні, але у футболі для того, щоб перетягнути суперника на свій рівень, існує тактика.

Реал – Ліверпуль: ключові протистояння фінального матчу Ліги чемпіонів у Києві

Півтора роки тому у нас уже була хороша команда. Можливо, вже тоді хтось із нас мріяв про фінал. Гра, яку ми демонстрували, дозволяла це робити. Так зародився командний дух, який є нашою найпотужнішою зброєю. Це нормально, що більшість наших гравців нервуватимуть перед завтрашнім матчем. Та все ж це лише гра, дуже відповідальна, але звичайний футбольний матч.

Кожній команді для перемоги в фіналі потрібно трохи фортуни. Це стосується і нас. Потрібно бути готовими до будь-яких випробувань. Справа не в тому, що є в них і чого немає в нас. Ми задоволені тим, що маємо в своєму розпорядженні", – наводить слова Клоппа офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, що фінальний матч між Ліверпулем і Реалом відбудеться в суботу, 26 травня, на НСК Олімпійський у Києві. Початок поєдинку о 21:45.