УКР РУС

Реал – Ліверпуль: київський бар стане безкоштовним хостелом для вболівальників

18 травня 2018 Читать на русском

Один з київських гастро-барів запропонує безкоштовний нічліг для фанатів Реала та Ліверпуля у день фінального матчу Ліги чемпіонів у Києві.

Фінал Ліги чемпіонів у Києві вже точно став чи не найбільш обговорюваним за останні роки – і навіть не через гучні імена команд-фіналістів.

І в Англії, і в Іспанії місцеві фанати обурені високими цінами на житло у столиці України під час фіналу. Новини про захмарні ціни на проживання в період вирішального матчу облетіли чи не весь світ. Нечуваний факт – фанати Реала та навіть близькі гравців "королівського клубу" не бажають скористатись виділеними їм квитками на матч, мотивуючи це надто високою вартістю поїздки.

"Фінал Ліги чемпіонів у Києві перетворився на кошмар" – фанати і навіть зірки Реала здають свої квитки, і це унікальна ситуація

Крім того, не додає оптимізму вболівальникам висока ціна та складність добирання до Києва, адже найдешевший переліт з Мадрида до Києва коштує близько 800 євро, а в дорозі при цьому потрібно провести майже добу.

Мешканці Києва намагаються всіма силами врятувати репутацію України. Раніше кияни запустили флешмоб, мета якого – безкоштовно прийняти в себе вдома вболівальників, котрі завітають до України на фінальний поєдинок. Готовність прийняти у себе вдома гостей висловлював (чи то серйозно, чи то жартома) навіть Петро Порошенко.

До безсумнівно класної ініціативи долучився один із київських закладів харчування. Гастро-бар "Ребра і котлети", який розміщений у центрі столиці, на час фіналу ЛЧ стане безкоштовним хостелом для вболівальників з Мадрида або Ліверпуля. Відповідне оголошення заклад розмістив на популярному сервісі бронювання житла Airbnb.

На думку працівників бару, репутація міста та прояв традиційної української гостинності важливіші за гроші, а тому на час матчу Реал – Ліверпуль (26 травня) паб готовий розмістити гостей Києва на ночівлю безкоштовно. У залі можуть розміститись 4 людини. В той же час інші 3 основні зали бару працюватимуть у звичному режимі.

Фінал Ліги чемпіонів у Києві: фанати Ліверпуля у Львові стали героями відомого англійського видання

Єдиний нюанс – правила ресурсу забороняють приймати гостей абсолютно безкоштовно, тому бажаючим переночувати у закладі пропонується внести мінімальний депозит, який можна буде використати при придбанні їжі та напоїв.

Звісно, що всіх бажаючих заклад прийняти, на жаль, не зможе, але, можливо, подібні позитивні приклади все ж допоможуть опам'ятатись жадібним власникам готелів та апартаментів? Адже гроші приходять та йдуть, а пам'ять людей про гостинність та доброзичливе ставлення без мети наживи живе все ж таки довше.

Відключення світла та атака вірусів. Як київські готелі скасовують бронь, щоб нажитись на фіналі ЛЧ Реал – Ліверпуль