УКР РУС

Реал – Ліверпуль: чому Салах був настільки ж винним, як і Рамос, у гучній травмі, та що буде далі

30 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Фанати Ліверпуля та інші втомлені перемогами Реала в Лізі чемпіонів звинувачують у резонансній травмі Мохамеда Салаха капітана мадридців Серхіо Рамоса. "Футбол 24" традиційно вирішив вивчити питання і з іншого кута.

Натовп звинуватив Рамоса в тому, що він навмисне схопив руку форварда Ліверпуля у кліщі у фіналі Ліги чемпіонів у Києві та свідомо завдав тому важкої травми. Уже зібрано півмільйона голосів у петиції з вимогою покарати іспанського захисника, і це далеко не межа народного гніву. До справи долучили навіть докази від Федерації дзюдо, де заборонені подібні прийоми. Хтось же побачив у Серхіо задатки крутого бійця MMA. Однак чи все так просто?

Єгипетський юрист позивається до Рамоса через травму Салаха – компенсація може скласти 1 млрд євро

У мережі з'явились нові цікаві матеріали у справі, за мотивами якої гарячі голови вимагали ледь не лінчувати лідера Реала. Ці фото і відео свідчать про те, що вина Салаха була не меншою, ніж Рамоса в епізоді, коли єгиптянин травмувався і вибув з гри. Мохамед першим зачепив руку за лікоть Серхіо, намагаючись не програти позицію, і саме він зумовив подальший розклад, а не навпаки.

А може, усім просто було б краще, якби захисник "вершкових" не зіграв жорстко, випустив суперника вперед і дав розвинутись потенційно загрозливій атаці? А деякі, мабуть, і раділи б, якби травму отримав Рамос? Адже при падінні все могло статись. Не думаю, що іспанець навмисне відпрацьовував такий складний і ризикований прийом на тренуваннях, бо інакше він виявився б якимсь камікадзе. Та і якщо навіть, то хто б наважився бути його спаринг-партнером?

Лікар Ліверпуля Рубен Понс також заявив, що Мо не тримає зла на візаві з Реала. Він підтвердив, що це рідкісна травма для польових гравців, яка найчастіше трапляється... з воротарями. Лікар – дилетант, а Рамос тижнями тренувався, аби здійснити рідкісний прийом, ви серйозно, панове вболівальники? Серхіо, звісно, не ангелочок, але це якась космічна теорія змови.

У приватних і публічних розмовах лідер Ліверпуля нікого не звинувачує. "Це просто був випадковий фол і нещасний випадок", – каже лікар. Судячи зі всього, такої думки дотримується і 25-річний гравець. А решта? Решта це всього лише емоції і розчарування фанатів, що можна зрозуміти. Ювентус, Реал, Баварія... Ну, справді, скільки ця гегемонія може тривати?

Салах, радше за все, пропустить початок ЧС-2018 (перший матч проти Уругваю 15 червня) через одну з найбільш обговорюваних травм в історії футболу (ЗМІ говорять про мінімум 3 тижні простою), однак робить усе, аби таки допомогти Єгипту в подальших матчах з Росією та Саудівською Аравією. Щодня його чекають 2 реабілітаційні сесії, і ми тримаємо кулаки, щоб цей суперстар порадував нас своєю грою і голами на найближчму Мундіалі.