УКР РУС

Реал – Ліверпуль: Аваков зустрівся з послами країн-учасниць фіналу ЛЧ

18 травня 2018 Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провів зустріч з послами Королівства Іспанії та Великобританії в Україні.

Арсен Аваков у п'ятницю, 18 травня, зустрівся з послами Королівства Іспанії та Великобританії в Україні Сільвією Кортес Мартін та Джудіт Гоф для обговорення питання безпеки на час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів Реал – Ліверпуль, який відбудеться 26 травня в Києві на НСК Олімпійському. Про це повідомляє офіційний сайт МВС.

"Підрозділи МВС повністю готові до забезпечення публічної безпеки під час фінального матчу Ліги чемпіонів. Ми залучаємо близько 12 тисяч правоохоронців. З них – 6 тисяч поліцейських, 3 тисячі нацгвардійців, тисяча прикордонників та інші підрозділи. Переконаний, що мобілізовані нами сили забезпечать належний рівень безпеки та порядку.

Ми відпрацювали алгоритми дій при найбільш ймовірних сценаріях розвитку подій, зокрема механізми міжвідомчої взаємодії, провели навчання ситуаційних центрів.

Вже рік ми використовуємо скандинавський досвід забезпечення правопорядку, залучаємо фахівців з Консультативної місії ЄС. У центрі нашої роботи стоїть превенція негативних ситуацій. Для цього створено антиконфліктні поліцейські групи, які продемонстрували свою ефективність під час масових заходів другого травня в Одесі.

Будуть задіяні усі підрозділи Національної поліції – від вибухотехнічної служби до кінних підрозділів, кінологів, патрульних та підрозділів тактично-оперативного реагування. Поліція робитиме усе, аби унеможливити пронесення будь-яких небезпечних предметів чи речовин на стадіон та у місця масового скупчення громадян", – заявив Аваков.

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф, в свою чергу, висловила впевненість у роботі органів системи МВС.

"Ми знаємо, що у українських правоохоронних органів є великий досвід роботи на масових заходах. Більшість фанів будуть вести себе спокійно, проте можуть бути порушення безпеки. Вже на початку наступного тижня для допомоги долучаться поліцейські Великобританії", – сказала Гоф.

"Фінал Ліги чемпіонів у Києві перетворився на кошмар" – фанати і навіть зірки Реала здають свої квитки, і це унікальна ситуація