УКР РУС

"Реал" – "Атлетіко". Ліга чемпіонів, 1/2 фіналу. Анонс

2 травня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого півфінального матчу Ліги чемпіонів, в рамках якого "Атлетіко" спробує помститися "Реалу" за попередні прикрі поразки в турнірі.

"Реал" – "Атлетіко"

2 травня, 21:45. Мадрид, "Сантьяго Бернабеу"

Головний арбітр: Мартін Аткінсон (Англія)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Передісторія

Мадридське дербі знову виходить на європейську арену – четверта поспіль весна Ліги чемпіонів буде осяяна цим протистоянням. У попередніх трьох випадках переможцем виходили "вершкові". На шляху до "вухатого" Дієго Сімеоне спотикається лише об сусідів. Щоразу близько, щоразу не вистачає пилинки, міліметра, пікселя, аби побороти еліту з "Сантьяго Бернабеу".

У 2014 та 2016 роках вивіска "Реал" – "Атлетіко" прикрашала фінальні матчі найпрестижнішого турніру континенту. До лісабонського тріумфу "матрацники" не дотягнули дві хвилини, а в Мілані гірше пробили післяматчеві пенальті. Поміж цим суперники зустрілися у чвертьфіналі, де "Атлетіко" ще раз програв шахову партію, втративши в ендшпілі пішака. Для повного різноманіття сліпий жереб подарував командам півфінал.

Габі: "Атлетіко" хоче виграти Лігу чемпіонів, ми це відчуваємо

Зіграти дербі перед усією Європою стало для мадридців рутинною справою, але календар розпорядився так, що місяць тому відбулася репетиція на внутрішній арені. На відміну від першого кола чемпіонату Іспанії, коли прощання "Вісенте Кальдерон" з Дербі Мадрілєнью зіпсував геніальний Роналду, квітневий матч завершився нічиєю та залишив більше питань, ніж відповідей.

Кадри

Відповідати належить тим же дійовим особам. Зідан і Сімеоне фінішують у сезоні з чітко вираженими основними складами, які змінюються в топ-матчах тільки вимушено. Головна втрата "Реала" – Бейл. Валлієць травмувався в "Ель Класіко" та пропустить обидві частини півфінального протистояння. На його позицію претендують 4 кандидати: Іско, Хамес, Асенсіо та Лукас. Першого хочуть бачити у лайнапі вболівальники, адже він вже виконував якісно цю роль, а другий дуже непогано зарекомендував себе в поєдинку з "Валенсією". Між цими виконавцями обиратиме "Зізу".

Приємних клопотів тренеру "вершкових" додалося в центрі захисту. Варан відновився та претендує на повернення в пару до Рамоса. Однак форма француза не ідеальна, натомість Начо перебуває в постійному ігровому тонусі. Інші 9 позицій обговорювати безглуздо – навіть далека від "Реала" людина назве їх без пам’яті.

Іско: Мотивація "Атлетіко" є дуже високою

У "Ель-Чоло" таких залізобетонних позицій менше. Гамейро набрав хороших кондицій після лікування, а цього вікенду відзначився дублем, тому ризикує потрапити у старт – Торрес отримує дедалі менше ігрових хвилин. Четвертим хавбеком у компанії Коке, Ньїгеса та Габі, скоріш за все, буде Гайтан. Феррейра Карраско нещодавно зазнав пошкодження, відтак ризикувати здоров’ям бельгійця певно не наважаться.

Ну а найбільша діра – у правому захисному куті "матрацу". Давно вилетів Врсалько, згодом на лікарняне ліжко потрапив Хуанфран. Три матчі латали прогалину Хіменесом, однак у суботу зламався і він. І це все на позиції, яка найбільше страждатиме від Кріштіану та Марсело. Перед тренерським штабом дилема: віддати на поталу Партея – можна наперед записувати гольову атаку суперника з цієї зони, поставити туди Лукаса – не буде жодної допомоги атаці. Вибір між поганим і дуже поганим.

Форма

Перемогу "Реала" в протистоянні (точніше в другій його частині) з "Баварією" мережа охрестила ганебним і несправедливим. Підозрюю, що це не надто хвилювало табір "королівського клубу", чого не скажеш про поразку в "Ель Класіко". Шикарний всеіспанський матч міг завершитися абсолютно по-різному. "Вершкові" не заслуговують на критику за таку невдачу, проте турнірна таблиця безжально зрівняла великих конкурентів і унеможливила подальшу втрату очок Роналду і компанії. Поки що вони й не втрачали. Далі був розгром "Депортіво" та важка перемога над "Валенсією".

"Атлетіко" за три тури до кінця темпоради має одне завдання – втримати третє місце. Несподіваний і дещо парадоксальний програш "Вільяреалу", де "кольчонерос" створили в рази більше моментів, погіршив турнірне становище команди. Однак з таким опонентом, як "Севілья", точкові втрати не стають катастрофою – вже через пару днів мадридці знищили "Лас-Пальмас" та відновили перевагу над андалусійцями, позаяк ті поступилися "Малазі". Дієго Сімеоне майже не застосовував ротацію в останніх матчах, відтак більшість його футболістів сьогодні проведуть третю гру протягом тижня.

Слова

Зінедін Зідан, головний тренер "Реала":

"Атлетіко" – дуже серйозний суперник. Вони ніколи не перестають боротись – це їхня основна риса, яка вирізняє з-поміж інших команд. Тому нам необхідно викластись з першої і до останньої хвилини матчу.

Дієго Сімеоне, головний тренер "Атлетіко":

Нам потрібно зберігати холоднокровність і залишатись вірними собі. Боротьба має бути завзята. Я сподіваюся, що ми зможемо скористатися тим вільним простором, який створимо.

Орієнтовні склади команд

"Реал": Навас – Карвахаль, Рамос, Варан, Марсело – Кроос, Каземіро, Модріч – Іско, Бензема, Роналду.

"Атлетіко": Облак – Лукас, Савіч, Годін, Луїш – Ньїгес, Коке, Габі, Гайтан – Грізманн, Гамейро.

"Реал" Мадрид – "Атлетіко": прогноз і де дивитись онлайн матчу 1/2 Ліги чемпіонів