УКР РУС

Мальорка здобула вольову перемогу над Валенсією, Вальядолід переграв Реал Сосьєдад, Райо Вальєкано розгромив Кадіс

22 жовтня 2022 Читать на русском

В рамках суботньої програми 11-го туру Ла Ліги було проведено три матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2022/23, 11-й тур

Райо Вальєкано – Кадіс – 5:1

Голи: Паласон, 44 (пен), А. Гарсія, 45+1, Лежен, 66, 89, Комесанья, 79 – Балью, 82 (автогол)

Вилучення: Нтека, 87 – Карселен, 42, Алькарас, 61

Вальядолід – Реал Сосьєдад – 1:0

Гол: Леон, 16

Валенсія – Мальорка – 1:2

Голи: Кавані, 52 (пен) – Мурікі, 66 (пен), Лі Кан Ін, 83

Програму туру в Іспанії відкривав поєдинок у Мадриді між Райо Вальєкано та Кадісом. Гостям було дуже важливо перемогти, адже вони йшли на передостанній позиції – втім, матч вони провалили. "Жовта субмарина" завдала всього 3 удари, в той час як господарі стріляли по воротах аж 28 разів. Це вилилось у тотальний розгром.

На 42-й хвилині Карселен був вилучений за фол у штрафному, а Паласон вивів Райо вперед з пенальті. Перед перервою перевагу мадридців подвоїв А. Гарсія, а на початку другого тайму Алькарас отримав два попередження за 15 хвилин, залишивши Кадіс вдев'ятьох – Лежен покарав за це точним пострілом зі стандарту. 3:0. Камельйо на 79-й забив четвертий м'яч, а Балью розмочив рахунок голом у власні ворота на 82-й.

Взагалі, господарі наприкінці зустрічі розслабились, що вилилось у вилучення Нтека, однак всього за дві хвилини після нього Лежен встановив остаточний результат – 5:1. Вальєкано святкує першу за три тури перемогу в Ла Лізі.

Реал Сосьєдад підійшов до виїзної зустрічі з Вальядолідом, маючи за плечима 5-матчеву серію перемог і тримаючись на третій позиції в турнірній таблиці. Фаворит був очевидний. Загальна статистика поєдинку відповідала статусу "чурі-урдін" – баски завдали вдвічі більше ударів і володіли м'ячем 75% ігрового часу.

От тільки за показником очікуваних голів господарі не поступались Сосьєдаду. Ба більше – вже на початку першого тайму вони двічі прошили ворота Реміро. Гол Мончу на 11-й хвилині не зарахували через офсайд, а от постріл Леона з його пасу на 16-й відкрив рахунок. Гості відповіли двома забитими м'ячами в кожному з таймів, але обидва не зарахували! У підсумку, фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу Вальядоліда.

Валенсія в останніх двох турах перемогти не змогла, однак у домашній зустрічі з Мальоркою всі очікували на прорив "кажанів". Острів'яни трималися всього у одному заліковому балі від зони вильоту – втім, на Местальї вони несподівано дали бій. Господарі володіли м'ячем 65% ігрового часу, але за кількістю ударів та моментів команди йшли на рівних.

Перший тайм завершився без забитих м'ячів. Рахунок було відкрито за шість хвилин по перерві – це Кавані реалізував пенальті, відзначившись четвертим голом у троьох останніх матчах за Валенсію. Втім, на 66-й гості відігрались завдяки своєму пенальті, а наприкінці зустрічі колишній гравець "кажанів" – Лі Кан Ін – увірвався на лівий край штрафного й пробив під поперечину. 1:2! Шоковані левантійці так і не прийшли до тями. Мальорка святкує вольову перемогу!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ