УКР РУС

Рац: Якщо "Динамо" програє "Рапіду" - будуть проблеми

1 жовтня 2013 Читать на русском

Відомий у минулому футболіст столичного клубу в інтерв’ю "Футболу 24" поділився очікуваннями від найближчих ігор українських клубів в єврокубках.

- Василю Карловичу, у матчі «Шахтар» - МЮ» кому віддаєте перевагу?

- Великою перевагою «Шахтаря» є рідні стіни. Останні ігри «гірники» проводять не найкраще. У донеччан ще не налагоджена гра, втрата двох гравців виявилася дуже відчутною. Новобранці наразі не можуть показати того, чого від них очікують. Не все гаразд і в «Манчестер Юнайтед», останні два матчі ця команда програла. Не знаю, як варто реагувати на це уболівальникам «Шахтаря». Адже як відомо, поранений лев дуже небезпечний. Сподіваюся, що донеччанам вдасться показати у цьому матчі свою найкращу гру. Принаймні хочеться вірити, що «Шахтар» не програє.

- «Чорноморець» в четвер гратиме із «Ейндховеном». Одеситам до снаги перемогти цього суперника?

- Матч із «Дніпром» засвідчив, що «Чорноморець» не збавляє обертів. На початку чемпіонату багато хто думав, що одесити довго не зможуть показувати хорошу гру. Адже у Романа Григорчука немає довгої лави запасних. Тим не менш «Чорноморець» продовжує показувати пристойний футбол. Думаю, із «Ейндховеном» «моряки» покажуть достойну гру і не програють.

- У «Дніпра», порівняно із іншими опонентами наших клубів в Лізі Європи, найсерйозніший суперник – «Фіорентина»?

- Так, погоджуюся. На «Дніпро» чекає непросте випробування. Дніпропетровці останні роки гірше грають весною, восени вони ж в ударі. Зараз дніпропетровці непогано виглядають, але і «Фіорентина» сильна команда. Буде непросто, усе залежить від того, як піде гра у «Дніпра», потенціал в команди є, і його потрібно використовувати.

- Ще кілька років тому уболівальники «Динамо» особливо б не хвилювалися за свою команду у матчі із австрійським «Рапідом». Немає у вас відчуття, що зараз і ця команда може створити чимало проблем для «динамівців»?

- (Сміється) Можливо, ви і праві. Ще у мої часи «Динамо» в єврокубках у гостях обігравало «Рапід» з рахунком 4:1. Порівняно з тим часом «Рапід» явно став слабшим. Попри останні матчі «Динамо», кияни зобов’язані перемагати цього суперника. Іншого виходу у них немає. У разі невдачі в киян можуть бути проблеми. Треба, щоби гравці із розуміння поставилися до цього матчу і виклалися на полі на сто відсотків.

- «Динамо» також було зобов’язане перемагати і «Генк», але не склалося…

- «Динамо» справді зобов’язане розбиратися із такими суперниками. Не вистачало ще, щоби після «Генка» кияни «Рапіду» програли. Це буде величезний провал. У «Динамо» хороший підбір гравців. А те, що у них немає зіграності, ще не означає, що австрійцям можна програти. Просто потрібно зібратися і якісно виконати свою роботу. Інакше будуть проблеми.

- Що маєте на увазі?

- Уболівальники і так невдоволені грою «Динамо». Ніхто нею не задоволений. Існують певні межі, нижче яких не можна опускатися. Ось «Динамо» і дійшло такої межі.

Розмовляв Гліб Ваколюк