УКР РУС

Рац: Україна має відмовитись від ЧС-2018, але Росію ще можуть позбавити права проведення

1 квітня 2017 Читать на русском

Колишній футболіст "Динамо" Василь Рац не радить збірній України їхати на ЧС-2018 в Росію і не дає багато шансів команді Андрія Шевченка пробитись на Кубок світу.

"Збірна України зараз в такому стані, що у нас дуже мало шансів потрапити на чемпіонат світу. І в цій ситуації, це навіть добре, оскільки Мундіаль проходитиме в Росії, з якою ми воюємо. Якби в іншій країні, то було би дуже сумно, що не потрапимо на таке свято. А так, суперники по групі сильніші за нас і кваліфікуватися буде важко.

Взагалі, здивований, що в Україні ще офіційно не визначилися чи їхати на ЧС-2018. Потрібно награвати у відбірних іграх перспективних гравців, які невдовзі будуть обличчям українського футболу. Й не запрошувати тих, хто колись багато зробив для збірної. 90% тих, хто грає за кордоном, не можна запрошувати в національну команду, вони без ігрової практики і не приносять "синьо-жовтим" користь.

Якщо збірна України все ж потрапить на ЧС-2018, тоді варто аргументовано відмовитися від участі. Але спершу потрібно кваліфікуватися, а це буде зробити дуже непросто.

Судячи зі всього, ситуація в Росії не втихомирюється, а навпаки, загострюється. І ми не знаємо, що буде через півроку. Не варто виключати, що ситуація настільки погіршиться, що в Росію на чемпіонат світу не поїде багато інших команд. Тоді в терміновому порядку ФІФА може перенести в іншу країну Мундіаль. Є ж багато країн, які мають готову інфраструктуру і не потребують багато часу на підготовку до Мундіалю", – сказав Рац.

Дем'яненко: Україні не варто їхати в Росію у разі виходу на ЧС-2018

, а також у Viber