УКР РУС

Расистські вигуки на матчі "Карпат" - це чітко спланована провокація, - Дячук-Ставицький

30 березня 2016 Читать на русском

В.о. генерального директора "Карпат" Юрій Дячук-Ставицький прокоментував інцидент з расистськими вигуками уболівальників на адресу нігерійського форварда Габріеля Окечукву.

"Такі вигуки дозволили собі не вболівальники, а всього лише пару ідіотів, які були на трибунах на матчі з "Дніпром".

Упевнений на 100 відсотків, що це була спланована акція, в якій брали участь кілька осіб. Прозвучали вигуки, які були записані на камеру, а потім відео розтиражували в інтернеті і серед журналістів. Я знаю, хто це зробив, але публічно сказати не можу.

Що стосується засідання КДК, то ніяких документів з цього питання в "Карпати" не надходило. Ніяких записів про вигуках директором матчу після гри з "Дніпром" зроблено не було.

Упевнений, що ніяких санкцій до "Карпат" застосовуватися не буде, оскільки через двох ідіотів не повинні страждати всі інші. На жаль, у Львові такі провокації відбуваються вже не вперше.

Яка мета? Очевидно, дискредитація "Карпат", Львова та всіх адекватних вболівальників. Одна справа можна було б кричати, якби в "Карпатах" грали 10 легіонерів, а так у нас всього два іноземці, у одного з яких українське коріння.

Так що я впевнений, це була спланована провокація, яка не має до футболу відношення.

Реакція Окечукву? Думаю, що він цього не чув. Його добре прийняли в "Карпатах", на презентації всі побажали йому удачі і роблять все можливе, щоб він адаптувався і показав свою майстерність.

Всі знають, що у нас 10 років в клубі грав нігерієць Самсон Годвін, зараз він теж працює в клубі. Ніколи ніяких расистських ситуацій з ним не було. Це ще раз підтверджує, що вигуки на матчі з "Дніпром" були чітко сплановані", - сказав Дячук-Ставицький.