УКР РУС

Рані Хедіра відмовився їхати на ЧС-2018 і пояснив важке рішення

8 лютого 2018 Читать на русском

Брат зіркового півзахисника Ювентуса Самі Хедіри пояснив, чому відповів відмовою на пропозицію збірної Тунісу поїхати на Чемпіонат світу в Росію.

Рані Хедіра за певних обставин міг зіграти на Мундіалі проти свого брата у матчі Туніс – Німеччина, раніше спекулювали німецькі ЗМІ. Спершу 24-річний хавбек Аугсбурга позитивно відреагував на можливість зіграти на великому турнірі, але все ж відмовився їхати на ЧС-2018.

Подвійний удар. Тернопільські Капанадзе, титуловані Лаудрупи і ще 17 знаменитих братів у футболі

"У мене відбулась телефонна розмова з представниками федерації футболу Тунісу. Я сказав їм, що не зіграю на Чемпіонаті світу в Росії.

Це був тривалий процес. Я потребував часу на роздуми, адже мій батько пишається своїм туніським походженням і має 2 народи в серці.

Я народився і виховувався в Німеччині і знаю лише німецьку мову. Моя гра значною мірою опирається на спілкуванні, і мені не вистачить часу, щоб збудувати зв'язок з партнерами. Крім цього, вважаю несправедливим відбирати у тунісців місце, за яке вони боролись останні 2 роки", – цитує Хедіру-молодшого BBC.

Рані Хедіра народився у сім'ї, в якій мати з Німеччини, а батько з Тунісу. Він грав за юнацькі та молодіжні збірні Німеччини і навіть вигравав з цією країною бронзу на ЧС-2011 U-17. Його брат, Самі Хедіра, вигравав ЧС-2014 у складі німецької команди.