УКР РУС

Рамос: Гравців "Дніпра" не повинен хвилювати Кавані

7 листопада 2012 Читать на русском

Перед грою Ліги Європи з "Наполі" головний тренер "Дніпра" Хуанде Рамос думає тільки про позитивний результат і вважає, що суперник сильний саме командною грою.

- Пане Рамос, чим викликана відсутність Ніколи Калініча?

- У заявці має бути 18 чоловік. Три людини не могли в неї увійти, і ми порахували, що одним з цих трьох гравців буде Калініч.

- Озираючись на турнірне становище “Дніпра”, чи не вважаєте можливим піднести Маццаррі сюрприз, подібний до того, що він зробив два тижні тому, давши завтра відпочити багатьом основним гравцям напередодні непростого матчу чемпіонату з “Іллічівцем”?

- У такому короткому турнірі як Ліга Європи дуже важливий кожен матч. Тому потрібно набирати очки, і з математичної точки зору якомога раніше забезпечити вихід в наступний етап. Тому що зараз нам належить зіграти два складних матчу на виїзді з “Наполі” і ПСВ. Не хотілося б все відкладати на останню гру з АІКом вдома, і набрати потрібні очки якомога раніше, щоб потім уникнути зайвих нервів.

Що стосується складу, який виставлю завтра, то не треба наших гравців розділяти на основних і резервних. Ми завтра виставимо ту команду, яку вважатимемо за потрібне, і вона буде складатися з тих футболістів, які зможуть вирішувати потрібні задачі. У чому останнім часом додав “Дніпро”, так це в конкурентноздатності його гравців. Який би виконавець не грав, ми знаємо, що він це буде робити на певному рівні. Конкуренція між гравцями зараз досить висока.

- “Дніпро” завтра влаштує і нічия з математичної та стратегічної точок зору. Чи немає побоювань, що “Дніпро” може занадто притиснутися до своїх воріт і можливо показати не той футбол, який йому властивий?

- Ні, я сподіваюся, що ми будемо грати як звичайно. Будемо прагнути до перемоги, але разом з тим потрібно пам'ятати, що у футболі все може статися. Разом з тим ми розуміємо, що нам буде протистояти складна команда, для якої завтрашній матч також важливий і яка також буде прагнути до перемоги.

- Ваша команда боїться когось персонально з гравців “Наполі” або більше максимального настрою з боку суперника?

- Я звик команду оцінювати з точки зору колективної роботи. Індивідуальності повинні служити команді. Якщо “Наполі” проводить такий блискучий сезон як зараз, так це тому що його колективна гра виглядає серйозно. Треба постаратися, щоб командна гра нашого суперника була завтра не в найкращому вигляді, інакше нам доведеться складно.

- Завтра, напевне, у “Наполі” гратиме Кавані. Ви боїтеся його і чого очікуєте від завтрашньої зустрічі взагалі з оглядкою на та, що вже відбулася?

- Поза всяким сумнівом, Кавані відмінний гравець. Але я повторюся, що будь-яку команду оцінюю з точки зору колективної роботи. Будь-який гравець потребує на полі допомоги з боку партнерів. Яким би він гарним не був, поодинці матч не можна виграти. Тому нас не має хвилювати тільки лише один гравець. Треба думати про те, як буде грати “Наполі” в цілому.