УКР РУС

Рафаїлов: Верес не хоче вкладати гроші в підготовку поля на Арені Львів

23 листопада 2017 Читать на русском

Генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов розповів про стосунки луганського клубу з Ареною Львів у зв'язку з проведенням там матчів Ліги Європи.

"Чи нема нарікань до Львова щодо проведення матчів? Поки все добре. Варто сказати, що у Львові з нами працюють досить компетентні люди, які розбираються у футболі і організації матчів високого рівня. Звісно, завжди є складнощі, які викликає наше загальне безгрошів'я.

Але у Львові Зорі добре, є взаєморозуміння з керівництвом стадіону. Арена Львів робить максимум, щоб наші матчі Ліги Європи проводилися згідно з усіма вимогами УЄФА.

Чи турбує якість поля перед грудневим матчем з Атлетіком? Так, зараз цей фактор значно втручається в нашу діяльність. Але я думаю, що спільно з Ареною Львів ми повинні впоратися з цим і підготувати поле в кращому вигляді до матчу з Атлетіком в грудні.

Чи будуть якісь додаткові заходи? Все буде залежати від погоди і від можливостей. Але, наскільки відомо, арена має чималі можливості в даному аспекті, так що за це переживати не варто.

Тут більше хвилює інший аспект – додаткові матчі в чемпіонаті України. Наскільки я розумію, Верес не хоче вкладати гроші в зміст і підготовку поля, а хоче тільки грати на ньому.

Але у нас ще є час, ми тримаємо це питання під контролем і знаходимося на зв'язку з УЄФА, який вимагає від нас фотографії мало не ідеально зеленого газону. Втім, це звичайний робочий процес, і на такому рівні ми повинні повністю відповідати абсолютно всім вимогам УЄФА. Хоча, повторюся, в цьому питанні багато залежить від погоди.

Львів виграє в плані підтримки порівняно з Одесою? Я вважаю, що є два види підтримки фінансова і вболівальницька. Якщо говорити про фінансову, то, звичайно, хотілося б більшої відвідуваності. Адже ми часто бачимо, як в Європі на єврокубкові матчі приходять десятки тисяч людей.

Рафаїлов: Створюється враження, що ми постійно всюди запізнюємося

В Україні ж цього, на жаль, немає. Ну а що стосується звукової та емоційної підтримки з трибун, то тут все прекрасно, львів'яни відмінно вболівають за Зорю.

Як йде продаж квитків на гру з Атлетіком? Поки я не бачу, що буде аншлаг. Знову ж таки, тут багато що залежить від погоди, також впливає на ситуацію досить пізній час початку матчу. Ну і від імені суперника теж чимало залежить. У минулому сезоні останній матч групи ми проводили вдома з Манчестер Юнайтед, і стадіон був заповнений. Але за популярністю складно порівняти ці два клуби", – сказав Рафаїлов в інтерв'ю Sport Arena.

Нагадаємо, сьогодні в матчі 5 туру Ліги Європи Зоря програла Естерсунду з рахунком 0:2.