УКР РУС

Рафаїлов розповів, що "Зорі" відмовили три іноземці, а Мякушко не перейшов через рішення Реброва

22 лютого 2017 Читать на русском

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов розповів про деякі трансфери, які луганська команда не змогла провернути взимку.

"Ми вели переговори з цілою низкою центральних захисників: це болгарин Ілля Міланов. Брат його, до речі, грає в московському ЦСКА. Цікавилися Гіссі Діланом з аргентинського футбольного клубу "Росаріо Сентраль". Вели переговори зі швейцарцем Франсуа Аффольтером з "Люцерна". З усіма трьома футболістами вели дуже предметні переговори. Були практично узгоджені всі умови контракту. Але тут вступили в гру зовнішні чинники.

Як футболіст приймає рішення, переходячи в нову команду? Що впливає на перехід? Перш за все, той клуб, в якому він грає. На другому місці – фінансові можливості. По-третє, сім'я. У двох з трьох цих футболістів вирішальне слово сказала сім'я, заявивши про те, що тут йде війна і футболіст до нас не поїде. Це стосується Міланова та Ділана. Що стосується Аффольтера, то він хотів перейти до нас, але клуб прийняв рішення не відпускати його сюди. У них була пропозиція від "Стяуа". Ось так все це проходило. Це я вам сказав, щоб ви розуміли, що ми працюємо в напрямку підсилення.

Тепер переходимо до Сергія Мякушка. Ми готові були його взяти в оренду, але нашою умовою була річна оренда для того, щоб він відіграв заключну частину чемпіонату, пройшов збори і зіграв в єврокубках. Це було вигідно і футболістові, і "Динамо", і нам. Але позиція головного тренера киян Сергія Реброва була іншою. Тільки піврічна оренда, що не влаштувало нас. Ми з розумінням ставимося до рішення головного тренера "Динамо" і не маємо претензій", – цитує Рафаїлова офіційний сайт "Зорі".

Пилявський приєднався до "Зорі"