УКР РУС

Рафаїлов розповів про секрети успіху "Зорі" та іноземних скаутів на матчах луганської команди

9 листопада 2016 Читать на русском

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов розповів про нинішній стан справ у луганській команді.

– У чому секрет успіхів "Зорі", якщо врахувати, що команда грає далеко від дому, є фінансові труднощі і великий інтерес до гравців?

– Це заслуга всього колективу: і тренерського штабу, і футболістів. Є атмосфера довіри і правди. Ми нічого не приховуємо, мабуть, ми найвідкритіший клуб. Ми ніколи не приховували, що у нас є заборгованості, я навіть говорив, чому так виходить. В один момент у нас зникла третя частина бюджету, одна зі структур припинила фінансування, а контракти були підписані. Тоді і накопичилась заборгованість. Футболісти, які прийшли один-два роки тому, отримують все вчасно. Заборгованість є перед тими гравцями, які у нас давно виступають. Навіть перед головним тренером у нас є заборгованість, я не приховую. Але ми її намагаємося погашати. Навіть перед мною у клубу є борги.

– Правда, що на матчі зі "Сталлю" у першому колі були скаути "Ман Сіті"?

– На всіх останніх матчах є скаути: як в єврокубках, так і в чемпіонаті. Що дає клубу участь в Європі? Про нього дізнаються. До цього ніхто не звертав на нас увагу. Зрозуміло, що з Європи простіше приїхати до Варшави, ніж в Луганськ чи Полтаву, хоча і туди приїжджали. Плюс телебачення. Ну ніхто не дивиться український чемпіонат за кордоном, навіть в Польщі.

– Другий матч поспіль в Одесі перед єврокубковими матчами "Зорі" відбуваються заворушення за участю вболівальників. Це недопрацювання поліції?

– Не можу сказати, що це чиясь недо. Ми і перед першим матчем, і перед другим були в постійному контакті з нашою поліцією. Крім того, з фанатами "Фейєноорда" прилетіли четверо поліцейських з Роттердама. Я трохи більше знаю про це. Турки тут були три дні, і всі три дні шукали пригод. А з голландцями? Є у нас радикально налаштована частина населення, якій все одно. Їм треба витратити енергію. Вони її витрачають не в спортзалах, а на вулиці.

Стадіон "Чорноморця"? Нас поставили в такі умови, що ми платимо дуже великий відсоток "Чорноморцю" від продажу квитків. "Зоря" не заробляє на квитках, на відміну від "моряків". Прибутків у нас немає, ми виходимо в нуль.

Рафаїлов: Я люблю Україну, але наш футбол і країна пішли не в той бік

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях