УКР РУС

Рафаїлов: Пилявському потрібно серйозно подумати про свою кар'єру футболіста

19 грудня 2017 Читать на русском

Генеральний директор Зорі Сергій Рафаїлов пояснив, чому Пилявський не зміг закріпитися в луганському клубі й з яких причин багато гравців йдуть на спад після Зорі.

"Чому Пилявський не грав у Зорі після повернення? Це питання до нього, а не до мене. Я багато знаю, чому в нього не виходить, але не хочу говорити. Тут питання: чи буде у нього взагалі коли-небудь щось виходити в футболі. Йому потрібно серйозно подумати про свою кар'єру футболіста.

Рафаїлов: Наша гра в Маріуполі теж була під загрозою

Приклади гравців, які після Зорі не знайшли себе в інших командах? Таких гравців дуже багато. Взяти того ж Тотовицького. Поїхав до Бельгії, зараз – в Маріуполі. Не буду говорити про рівень його гри в Зорі і зараз. Те ж стосується Будківського. У Зорі був одним з найкращих бомбардирів, викликався в збірну України. Пішов в Анжи, зараз десь в Бельгії. Хтось чув про нього щось? Чайковському пропонували підписати контракт, але він пішов в Анжи. Там навіть в 18 не завжди потрапляє. Джаба Ліпартія – теж. Єдиний, хто заграв – Маліновський. Але ми розуміли, що так буде, і не опиралися його переходу. Бонавентуре – складний хлопець, але ми пішли йому назустріч, відпустили. Зараз читаю, що за нього пропонують якісь шалені гроші.

Футболісти як діти: думають, що завжди все буде йти гладко. Ми створюємо для них комфортні умови – вони не вчаться в школі, не йдуть служити в армію. Вони живуть не в тому світі, в якому живуть всі. І думають, що так буде завжди. А потім пішов з команди, і виявляється ти нікому більше і не потрібен. Я кажу гравцям, які від нас йшли: "У тебе є вибір: сьогодні футбол, а гроші – завтра. Або сьогодні гроші, а футболу завтра може і не бути", сказав Рафаїлов в інтерв'ю Sport.ua.