УКР РУС

Рафаілов: Якщо футболісти і агенти не підуть на поступки, в УПЛ залишиться 7-8 клубів

19 травня 2015 Читать на русском

Генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаілов розповів про борги луганського та інших клубів УПЛ перед своїми гравцями.

"Скорочення бюджету клубу - це проблема не одного футбольного клубу "Зоря". На сьогодні це проблема багатьох і не тільки футбольних клубів. На те є причини. Війна, криза. Економіка в гнітючому стані. Підприємства наших фінансових партнерів знаходяться безпосередньо в зоні бойових дій, тому, звісно, нам непросто.

Протягом попередніх років мало хто рахував гроші. Результат у футболі можна зробити тільки за рахунок грошових вкладень в клуб і залучення футболістів. Ми привчили до цього гравців. Вони часто ставлять умови. Президент вимагає результату. Клуби змушені погоджуватися на умови, які ставлять футболісти.

Скоротили бюджет ті ж "Карпати" трохи раніше, отримали купу судів, постраждали через це, адже з них зняли дев'ять очок. Я говорив на нараді в ФФУ, що потрібно допомагати клубам. Треба пропонувати переглядати основоположні документи в УЄФА. Тобто, Регламент по статусу і трансферах футболістів. Ми не можемо виконувати ті умови, які укладені були навіть рік тому.

В якійсь мірі я розумію футболістів, які підписували контракт і вимагають виконання умов. Але якщо за подібним шляхом підуть футболісти і агенти, і не будуть йти на поступки, думаю, формат наступного чемпіонату ми будемо обговорювати з 7-8 командами.

Чи відносяться футболісти з розумінням до подібної ситуації? Буває по-різному. Їх теж зрозуміти можна. Так, вони планували своє життя, виходячи з контрактів. Хтось брав кредити на придбання житла чи авто, наприклад. Хочу сказати, що наші футболісти ставляться з розумінням. Я звертаюся не тільки до гравців "Зорі", а й до інших. Всі повинні розуміти, що можливість отримати гроші буде тільки тоді, коли буде існувати клуб.

Мені б хотілося дізнатися, кому виплатили гроші "Арсенал", "Кривбас", "Севастополь", "Таврія"? Борги потрібно платити і від цього ми нікуди не йдемо. Але ж потрібно йти в майбутнє з розумінням, яке з нашого боку є. Федерація теж повинна все це розуміти. Є такий лист, де до 31 грудня клуби повинні для себе скласти план щодо погашення всіх заборгованостей", - сказав Рафаілов.