УКР РУС

Рабинович: Колліну обманули

17 серпня 2011 Читать на русском

Президент "Арсеналу" очікує вибачень від київського "Динамо".

- Вадиме Зіновійовичу, всі ці дні звучали різного роду звинувачення на адресу "канонірів", а сьогодні УПЛ прислала ось такий лист. Як ви це прокоментуєте?

- Це те, про що я говорив з першої хвилини. Я хочу сказати, що гра міченими картами завжди викривається. Я хочу процитувати вам безпрецедентну заяву делегата Федерації футболу України на матчі з "Динамо" пана Лисенчука в інтерв'ю одному зі спортивних видань. Коли йому поставили конкретне питання, з ким конкретно з Прем'єр-ліги було узгоджено питання перенесення матчу, він відповів, цитую: "Дискусією займався тільки Євген Арановський, який доповів, що ми повинні прийняти рішення на місці, що й було зроблено".

У регламенті проведення чемпіонату йдеться про абсолютно інше. Якими дискусіями міг займатися суддя? Як може суддя дати вказівки інспектору матчу? Я особисто розмовляв з інспектором матчу, який сказав, що він нічого про це не знає - це чергова фальшива карта з рукава.

- В одному з інтерв'ю куратор українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліна припустив, що "очевидно суддя отримав дозвіл з Прем'єр-ліги", і що вся ситуація нагадує йому гру в покер.

- Ну я вже неодноразово висловлював свою думку щодо професіоналізму Колліни. Я думаю, що зараз, коли він уже переконався, що його обманювали, і суддя діяв не за регламентом, він зробить висновки і прийме відповідне рішення. Я особисто в цьому не сумніваюся, оскільки вірю в чесність, порядність і професіоналізм цієї людини.

У кожному разі, потрібно сказати, що ситуація для мене вражаюча! Просто по накатаній лінії з приводу будь-якої заяви "проти" "Динамо" відразу виникає "колективний скандал". Ну не звикли вони до критики! .. А насправді треба було просто після матчу нормально сказати, що суддя не правий, і буде покараний, що відповідає дійсності і тим документам, які ми отримали з Прем'єр-ліги.

Більше того, я дуже сподіваюся, що знайомившись з цим офіційним, я підкреслюю, листом, керівництво "Динамо" і всі ті, хто висловлювалися з цього приводу, як нормальні та порядні люди знайдуть у собі мужність - і принесуть вибачення. І на цьому ми закриємо це питання.

- Тепер-то ви впевнені, що буде відновлена ​​справедливість?

- Звичайно, що ні, - і скажу вам чому. Так уже склалося, що іноді в українській футбольній системі, навіть якщо написано зеленим, кажуть, що це червоне. Але я дуже сподіваюся, що ця ситуація як мінімум почне розставляти в нашому футболі все по місцях.