УКР РУС

Qui prodest? У "Металісті" обурені суддівством

3 квітня 2013 Читать на русском

У харківському "Металісті" вважають, що судді "тягнуть" київське "Динамо" на друге місце.

Нагадаємо, така ж позиція і у дніпропетровського “Дніпра”, яку висловив генеральний директор команди Сергій Стеценко.

Тепер же лист-звернення з'явився і на офіційному сайті харківського клубу. Ми подаємо його без змін.

Хто рівніший?

8 турів залишилося до завершення футбольного сезону в Україні - чемпіонат виходить на фінішну пряму, а інтризі в боротьбі за 2-е місце, яке дає право спробувати свої сили в головному турнірі континенту, Лізі Чемпіонів, можуть позаздрити в будь-якому топ-чемпіонаті Європи.

Відразу три команди ведуть відчайдушну боротьбу, чи не кожен тур змінюється поточний лідер цієї безкомпромісної і цікавої гонки, однак, на жаль, складається враження, що не все залежить від умінь гравців на футбольному полі.

Інцидент, що стався в компенсований до основного час в матчі "Кривбас" - "Металіст", змусив футбольну громадськість вкотре здивуватися кричущим помилкам, вчиненим арбітрами в момент, коли на кін поставлені емоції сотень тисяч людей.

М'яч, що летів у площину воріт “Кривбасу”, рукою зупинив гравець господарів Гітченко, а головний арбітр і його додатковий асистент, що знаходилися в декількох метрах від епіцентру подій, на це очевидне порушення правил не відреагували, по суті, вкравши у "Металіста" шанс на настільки важливу в світлі "срібних перегонів" перемогу. Відеоповтори не залишають сумнівів - момент порушення правил суддівська бригада бачила чудово. А ось чому вона не наважилася призначити одинадцятиметровий - питання.

Декількома годинами раніше принциповий суперник "Металіста", "Дніпро", на полі в Луцьку з середини першого тайму грав в меншості після вилучення свого центрального захисника, в той час як футбольні експерти по всій країні задалися питанням - а чи варто було взагалі вказувати на 11-метрову позначку і тягтися навіть за жовтою карткою в тому епізоді? У цьому ж матчі, до слова, в куди більш очевидній ситуації вже біля протилежних воріт арбітр гру не зупинив, хоча форварда дніпропетровської команди в штрафний зупинили недозволеним прийомом.

А туром раніше в тому ж Луцьку переможний гол у ворота "Волині" форвард київського "Динамо" Андрій Ярмоленко забив з явного офсайду - це було визнано всією громадськістю України і навіть самим нападником. Дозволимо собі нагадати, що все це сталося за рахунку 0:0, коли шанси на успіх в рівній мірі мали обидві команди.

Більш ніж однозначна ситуація трапилася і вчора, і, що симптоматично - знову в матчі за участю київського клубу. Євген Хачеріді не тільки за допомогою рук перервав вихід один на один, за що вже належить червона картка, але ще й копнув лежачого на газоні гравця "Чорноморця" Лучана Бурдужана. Чи варто говорити, що суддівський свисток знову промовчав на користь "Динамо"?

У світлі подій, що відбуваються хочеться поставити одвічне питання, qui prodest, кому вигідні ці помилки, які заважають командам на футбольному полі, у чесній і конкурентній боротьбі з'ясовувати - хто кращий? Попереду нас чекають вирішальні матчі за участю трійки претендентів і головне питання - чи буде футбол головувати в цій боротьбі, або ж, як це бувало багато років, кращий буде визначатися не тільки на зеленому газоні, в матчі 11 на 11, а мільйонам вболівальників знову доведеться терпіти знущання над собою?