УКР РУС

Пятов зіграв 250-й матч в чемпіонатах України

30 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Іван Вербицький

Поєдинок 27-го туру української Прем’єр-ліги між "Шахтарем" та "Олександрією", який щойно розпочався в Харкові, є для голкіпера "гірників" Андрія Пятова 250-м в рамках вищого дивізіону вітчизняного футболу. Тим самим. Воротар національної збірної став 67-м в історії гравцем, який досяг цієї позначки.

Дебютував Пятов у вищій лізі в матчі заключного туру чемпіонату-2002/2003. 18 червня 2003 року тренер Андрій Баль випустив 18-річного голкіпера на гру проти маріупольського "Металурга". Зустріч завершилася 1:1, а Пятов тоді пропустив на 84-й хвилині з пенальті від Володимира Поліщука. В наступному чемпіонаті Андрій за першу полтавську команду не зіграв жодного разу, в 2004/2005-му тренер Володимир Мунтян знову виставив перспективного воротаря лише раз. Стабільно в основі "Ворскли" Пятов почав грати з приходом на посаду наставника команди Віктора Носова. У складі полтавців Андрій загалом провів 43 матчі.

Власне, завдяки впевненій грі у воротах полтавців Пятов впав в око наставникові "Шахтаря" Мірчі Луческу. За "помаранчево-чорних" Андрій у чемпіонаті України дебютував 15 липня 2007 року в Класичному дербі проти "Динамо" на РСК "Олімпійський" в Донецьку. Та зустріч теж завершилася нічиєю 1:1 (у динамівців відзначився Діоґо Рінкон).

Сьогодні Пятов вийшов у складі "Шахтаря" в чемпіонатах України в 207-ме і наразі посідає в списку гвардійців донеччан в УПЛ восьме місце.

Крім Пятова, з чинних гравців УПЛ не менше 250 матчів провело ще вісім футболістів. Серед тих, хто здатен досягти цієї позначки в найближчому майбутньому, найближче знаходиться капітан "Зорі" Микита Каменюка. Наразі він зіграв у вищій лізі 239 матчів, однак у весняній частині поточного чемпіонату не грає через травму.

Топ-20 гвардійців чемпіонату України

, а також у Viber