УКР РУС

Пятенко: Судді - головні дійові особи українського футболу

16 травня 2015 Читать на русском

Головний тренер донецького "Металурга" Володимир Пятенко залишився незадоволений суддівськими рішеннями в матчі 24-го туру УПЛ з "Шахтарем" (0:2).

"Підсумки такі - нам важко. "Шахтар" безумовно сильніший за нас на сьогоднішній день. Нам важко їм складати конкуренцію. Ми намагалися, але позначилася нестача основних виконавців.

Десять ігор поспіль... Я не знаю, навіщо і чому вони це роблять? Від суддів хотілося б простого поваги до команди, до футболістів, які викладаються кожен матч, пашуть. У нас не прибирають ноги навіть ті, у яких скоро контракти закінчуються.

Футболіста ламають на поле - жовта картка. Так, я зараз про суддів... А про кого ще? На сьогоднішній день вони головні дійові особи. Інших у футболі зараз немає, одні вони. Все, більше нікого немає. Як хочуть, так і судять.

Я не знаю, хто з ними розбирається, хто їх вчить чогось взагалі. "Шахтар" і "Динамо" сильніші за нас, їм допомога не потрібна. Вони в цьому не зацікавлені ні яким чином. Як можна не призначати пенальті? Як? Ви мені просто поясніть...

Людина отримала травму, хоче вийти на поле, а судді йому не дають. Він не може вийти в гру, йде проникна атака. Як? Чому? Не Зрозуміло.

Суддям вже у вуха вставили переговорники. Як? Поясніть. Кожну гру, кожну гру помилки. Кожну. Починаючи з матчу "Карпат". Як футболістів захистити від цього? Накипіло. Якщо б це було в перший раз...", - сказав Пятенко.