УКР РУС

П'ятенко: Хто вам сказав, що ми граємо без нападників?

22 серпня 2011 Читать на русском

Прес-конференція головного тренера "Металурга" після матчу в Харкові.

- Сьогодні дуже багато у наших футболістів було браку в передачах, тому й сталися в першому таймі ті два голи, які ми пропустили. Практично 70% атак ми створили собі самі. Гравці обрізалися дуже багато, особливо на своїй половині поля, і отримували атаки, які, я ще раз повторюся, створили самі. У другому таймі вже не було такого індивідуального браку. У командних діях те, що ми запланували, футболісти виконували, а індивідуальні помилки звели нанівець. На початку другого тайму могли забити, і забий - гра склалося б по-іншому.

- Наскільки позначилася відсутність Фернандеша?

- У комбінаційній грі, може бути, і позначилася, а в плані відбору - нічого не втратили.

- Незважаючи на те, що ваша команда знаходиться внизу турнірної таблиці, сьогодні вона не виглядала вмотивованою, поки не пропустила гол...

- Складно сказати. Я не скажу, що ми не виглядали умотивовано. Ми почали гру так, як запланували. Час працював на нас. "Металіст" забив швидкі голи, і потім вже, тільки після цього, хлопці завелися і почали грати. На перших хвилинах у хлопців було хвилювання, для деяких були нові позиції, деякі грали вперше... Не тільки мотивації нам не вистачило. Я схильний до того, щоб на хвилювання списати ці помилки, голи.

- Чітко видно, що у команди проблеми в нападі. Команда грає без нападників.

- Хто вам сказав, що ми граємо без нападників? Це ваше бачення. Часом ми граємо і в чотирьох нападників. Сьогодні був чистий висунутий нападник Траоре. До цього грали футболісти, які діяли в атаці з глибини. Назвати їх захисниками - це ваше право, я не думаю що вони захисники. По-моєму, вони нападники.

- Керівництво ставило завдання на сезон?

- Я вже говорив, що наше завдання - вигравати в кожному матчі. Для "Металурга", для клубу, в який вливаються серйозні гроші, непопадання в єврокубки - це погано. Попадання - це добре, трофей - це дуже хороший результат. Ніяких інших завдань і не може бути.