УКР РУС

Доленосна зустріч ПСЖ та УЄФА: чи покарають парижан за порушення фінансового фейр-плей?

20 квітня 2018 Читать на русском

Сьогодні, 20 квітня, керівництво Парі Сен-Жермен проведе зустріч з представниками УЄФА щодо можливого порушення французьким клубом правил фінансового фейр-плей.

Як захищатиметься ПСЖ

Боси французького клубу вирушили у швейцарський Ньйон з чітко вибудованою стратегією захисту. Зокрема, ПСЖ представить УЄФА два спонсорські контракти з китайським компаніями, одна з яких, Desports, повинна виплатити парижанам 20 млн євро. Ще 10 млн євро Парі Сен-Жермен отримає від іншого спонсора з Піднебесної, ім'я якого поки що не розголошується, інформує Le Parisien.

ПСЖ спростовує інформацію про порушення фінансового фейр-плей

Крім цього, акурат перед зустріччю з УЄФА в Ньйоні ПСЖ перепідписав свої спонсорські угоди з Nike та Fly Emirates. Нассер Аль-Хелаїфі має велику надію, що спонсорські контракти переконають УЄФА в тому, що його клуб достатньо заробляє, та не користується багатомільйонними фінансовими вливаннями з Катару. Адже європейські клуби звинувачують "Париж" у нечесній грі при трансферах Неймара (222 млн євро) та Мбаппе (180).

Оскільки ПСЖ повинен надати УЄФА усі документи, що підтверджують його достатню прибутковість у сезоні 2017/18 (до 30 червня включно), то Аль-Хелаїфі збирається якомога швидше оформити транфер Гонсало Гедеша у Валенсію за 40 млн євро.

Усі ці угоди повинні принести ПСЖ достатню суму, щоб дозволити собі виплатити Монако 180 млн євро за Кіліана Мбаппе.

Яке покарання загрожує клубу Аль-Хелаїфі

Проти Парі Сен-Жермен свідчить дослідження незалежної американської компанії Octagon, яка спеціально для УЄФА розслідувала фінансову діяльність новоспечених чемпіонів Франції. Видання Financial Times вже відрапортувало, що попередні висновки Octagon є невтішними для ПСЖ, адже клуб Аль-Хелаїфі тратить набагато більше, ніж заробляє.

Якщо УЄФА доведе, що ПСЖ порушив умови фінансового фейр-плей, то французькій команді серйозно загрожує виключення з єврокубків, повідомляє іспанське видання AS. Не на користь парижан свідчить й той факт, що проти них відкрито виступили декілька топ-клубів Європи: Барселона, Баварія та Ювентус. Європейські гранди не вірять, що ПСЖ заробив 250 млн євро на трансфери влітку 2017 року.