УКР РУС

ПСЖ готує трансферну революцію – 4 топ-новачки, 2 кандидати на головного тренера

10 березня 2018 Читать на русском

Бос ПСЖ Нассер Аль-Хеллаїфі затіяв масштабну перебудову. Паризький клуб чекають новий головний тренер і суттєве підсилення.

Катарські лідери прийшли в Європу з головною метою – виграти Лігу чемпіонів. І дуже бажано зробити це до Чемпіонату світу 2022 року, який має відбутись у Катарі. Тому керівництво ПСЖ вважає, що команда потребує підсилення.

Чи показав матч ПСЖ – Реал остаточний кінець тріденте і перемогу іншої тактики

На нинішній склад команди Емері було витрачено приголомшливу суму грошей, але в останні 2 сезони Парі Сен-Жермен не доходив навіть до чвертьфіналу ЛЧ. Проблема не в 420-мільйонних інвестиціях на трансфери Неймара і Мбаппе, адже клуби Манчестера, Челсі, Баварія також витрачали величезні кошти на створення своїх супермашин. Дилема парижан у тому, що вони не здатні показати свою цінність у великих матчах в Європі попри свої астрономічні інвестиції.

Новий тренер – 2 головні претенденти

У французькому клубі переконані, що першим кроком для досягнення мети в Лізі чемпіонів має стати прихід нового наставника. З цим пов'язана і потенційна зміна спортивного директора. Португалець Антеро Енріке може поступитись місцем італійцю, якого у 2016-му пов'язували з Манчестер Юнайтед. Андреа Берта рік тому відкинув пропозицію ПСЖ, однак спортдир мадридського Атлетіко може отримати нову влітку.

Головними прентендатиме на місце Емері зараз є головні тренери з АПЛ. Керманич Челсі Антоніо Конте знає, як справлятись з примхливою зірковою компанією. За нього говорять досвід та любов до дисципліни, з якою зараз у парижан відчутні проблеми.

Важлива альтернатива італійцю – наставник Тоттенхема Маурісіо Почеттіно. На початку 2000-х аргентинець грав за ПСЖ і допоміг вийти у фінал Кубка Франції та перемогти в Кубку Інтертото. Почеттіно залишив по собі гарні спогади, а зараз приємно вражає тренерською роботою. Утім 46-річний фахівець не є фаворитом нинішнього спортивного директора Енріке.

Імена Жозе Моурінью та Дієго Сімеоне наразі серйозно не обговорювались, інформує Marca. Але як варіанти не відкидаються. Шанси аргентинця можуть зрости, якщо вдасться переманити Берту.

Фінансовий фейр-плей і напружене літо

ПСЖ повинен продати гравців на 45 млн євро до 30 червня, аби не порушити правила ФФП. Втрати втратами, але будуть і новачки, які допоможуть будувати команду навколо Неймара та Мбаппе. Такі гравці, як Анхель Ді Марія та Адріен Рабйо можуть покинути клуб влітку, якщо не продовжать свої контракти, чинні до кінця сезону 2018/19. Француз мав стати стовпом нового проекту як клубний вихованець, але 22-річний півзахисник досі не погодився підписати нову угоду.

Новачки у всіх лініях

Пріоритетним варіантом на позицію голкіпера є Ян Облак, однак його трансфер з Атлетіко може бути надмірною витратою навіть для катарських шейхів. Кевін Трапп хоче покинути Париж. Альфонсо Ареола задовільняє керівництво, але йдуть пошуки воротаря вищого рівня. Інші варіанти для ПСЖ тут – Джанлуїджі Доннарумма (є поки ближчим до Ювентуса) та Тібо Куртуа.

Лайвен Курзава не виправдав очікувань на лівому фланзі захисту і може також залишити команду влітку. На думку L'Equipe, клуб може підписати Алекса Сандро (Ювентус) або феномена Раяна Сессеньйона (Фулхем). Справа Дані Алвес є недоторканним, а ось Тома Меньє не зробив кроку вперед. У центрі оборони лише Маркіньйос має впевнені позиції. Навіть капітан Тьягу Сілва не може почуватись у безпеці.

ПСЖ веде пошуки центрального півзахисника з досвідом і більшим креативом, ніж Тіаго Мотта. Ласс Діарра, який прийшов узимку, не розглядається як варіант, який відповідає вимогам. Тут можливий трансфер Фабінью з Монако.

Конкурент або повна заміна Кавані

На позиції дев'ятки є питання до Едінсона Кавані. Пошуки альтернативи стартували ще до провалу проти Реала в 1/8 ЛЧ. Фаворитом Антеро Енріке є Альваро Мората, який останнім часом не дуже добре себе почуває при Конте в Челсі. Якщо раніше Кавані шукали просто конкурента, то тепер розглядають варіант з продажем "Матадора", який не знаходить спільну мову з Неймаром.

Де взяти готівку – 4 топ-кандидати на вихід

Щоб купувати, навіть ПСЖ змушений продавати. Хав'єр Пасторе хотів піти ще взимку. Ді Марія ніколи не казав, що хоче завершити кар'єру у Франції, та й грає тільки тоді, коли хтось з оновного тріо атаки відсутній. Юліан Дракслер з'являється на полі ще рідше, ніж аргентинський вінгер. Гонсало Гедеш гарно засвітився у Валенсії, і парижани хочуть продати його за 50 млн євро.

Є ще 2 проблемні гравці середньої лінії. Хесе так і не адаптувався в команді після трансферу з Реала, але його продаж ускладнює астрономічна зарплата. Гжегож Крихов'як грає в оренді за аутсайдера АПЛ Вест Бром, і поляка також важкувато продати за вигідну ціну.