УКР РУС

ПСЖ здолав Борусію і вийшов у чвертьфінал ЛЧ – Неймар забив переможний, заробив вилучення і поглузував з Холанда

11 березня 2020 Читать на русском

ПСЖ обіграв Борусію Дортмунд (2:0) у вирішальному двобої в рамках 1/8 Ліги чемпіонів 2019/20. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція ПСЖ – Борусія Д на "Футбол 24", стартував о 22:00. Парижани прагнули з четвертої спроби нарешті обіграти дортмундців. У першому матчі Борусія забезпечила собі скромний гандикап (2:1). З іншого боку після трансферу Холанда, який вже забив 12 голів і віддав 2 асисти за 10 матчів у команді Фавра, Дортмунд програв лише 2 виїзні поєдинки з рахунками, які сьогодні влаштовували (3:2 та 4:3) а виграв 8. Форма Парі Сен-Жермен також вражала – 3 перемоги поспіль у Франції з загальною різницею 13:4.

ПСЖ – Борусія Д: онлайн-трансляція матчу 1/8 ЛЧ

Відчуття товариського матчу без великого значення на порожньому Парк де Пренс. Німці цікавіше виглядають попервах. Хакімі класно продерся правим флангом, але Холанд не дістався м'яча. Санчо додавав другим темпом – удар з льоту повз ворота. Кімпембе в останній момент класно випередив того ж норвежця. Передача йшла вже з лівого флангу. Під 70% володіння ПСЖ, але лише на 25-й хвилині перший момент. Ді Марія вивів Кавані сам на сам. Бюркі у хокейному стилі ногою виставив "ключку". Снаряд ще ефектно пострибав у напрямку дальнього кута, та у ворота залітати відмовився.

Кавані виграв боротьбу на стандарті, схибив. А ось Неймар відзначився. Ді Марія подав черговий кутовий, а бразилець вибіг з-за спини Хакімі та пробив головою в падінні. Після чого екс-форварда Барселони глузливо повторив фірмове святкування Холанда. Саме час згадати, що ПСЖ виграв обидва свої матчі без глядачів у Парижі на цьому стадіоні. Санчо обіграв з Герреро і вирішив зіграти небанально. Кейлор Навас був готовий до підступного удару в ближній кут. Холанд нині більше по відмашках в обличчя виступає. Важко Борусії без голів свого нового лідера.

Показали Верратті, Тьягу Сілву та Ерреру на трибунах, потім Мбаппе на лаві. без італійця і бразильця парижани виглядають сильнішими, динамічнішими попереду, а ось француза не вистачає. Хоча... Перехоплення в центрі поля, швидка контра, переведення у фланг на Сарабію і замикання Берната. Цілком собі іспанський гол як покарання за пасивність для суперника. Розкатали у компенсований час. Дортмунду тепер 1 забитий гол вистачить тільки для овертайму.

Ді Марія метрів з 30 прошив стінку. Бюркі витягнув, хоча м'яч, схоже, максимум у поперечину залетів би. Хуммельс на рівному місці подарував м'яч супернику. Довелося хапати Кавані за спину. Пощастило, що на чужій половині. Неймар вимагав червону, але це було б вже занадто. Мбаппе після напруженої боротьби з ангіною замінив Сарабію на 64-й. Відразу момент, але не там, де всі чекали б. Холанду все-таки не дозволили пробити метрів з 11. Довго розігрував Дортмунд атаку. Брандт пробив з-за меж штрафного поруч зі стійкою. За ударами лише 8:7 перевага ПСЖ, а ось статистика влучань у площину ближча до істини (5:1).

Вийшов Мбаппе, а ПСЖ боїться грати вперед, аби зайвий раз не відкрити простір. Не дозволяють нічого Борусії (Брандт бомбардує ударами здалеку), але й самі грають ніби в меншості. Неймар змарнував перспективний штрафний. Божевілля на 88-й хвилині. Загаду жорстко зупинив прохід бразильця, і тут почалося. Завівся Маркіньйос, почалася масова сутичка. Червона Емре Джану, котрий відверто штовхнув Неймара і спричинив усю істерику. Жовта Ді Марії, якого замінили. Заробити дискваліфікацію на перший чвертьфінал, уже відпочиваючи на лаві запасних – Анхель може все.