УКР РУС

ПСЖ – Реал: (не)секретна зброя Зідана

6 березня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Зінедін Зідан має своєрідний талісман у складі Реала в протистояннях Ліги чемпіонів. Наразі він працював без збоїв.

Така собі секретна зброя Зізу, яку видання Marca "розсекречує" у своєму аналізі перспектив ПСЖ і Реала в матчі за чвертьфінал ЛЧ. Ім'я їй "Ефект Каземіро". Вона ніби й всім відома, однак ніхто ще не придумав протиотрути.

ПСЖ – Реал: Роналду демонструє найкращу форму свого життя і замахується на новий рекорд

Анхель Ді Марія, Кіліан Мбаппе та Едінсон Кавані повинні перевірити сьогодні в Парижі, чи Мадрид все ще може розраховувати на свого бразильського опорника. Ключовий елемент у попередніх успіхах. Наріжний камінь, без якого подвиги Роналду і компанії могли б не мати вирішального значення. У поточному сезоні бразилець дещо знизив планку своєї гри, але все ще небезпечно руйнівний для атаки суперника.

Ефект Каземіро триває уже 4 групові етапи та по три 1/8 фіналу, чвертьфінали, півфінали і фінали Ліги чемпіонів. 16 з 16 – це стовідсоткова переможна хода Реала зі своїм незамінним хавбеком у найпрестижнішому турнірі Європи. За останні 5 сезонів Мадрид вилетів з ЛЧ лише раз. І саме тоді, у сезоні 2014/15, у півфінальній битві з Ювентусом Каземіро не було у столиці Іспанії. Тоді він грав у Порту. Хтозна, можливо б, з цим його "королівським романом" з Лігою чемпіонів Реал міг би виграти не 3 з 4 останніх фіналів, а всі 4!

"Безсмертний" у плей-офф Каземіро вийде 6 березня на поле "Парк де Пренс", але з ким? Цього разу в його компанії може не бути звичних товаришів і співучасників "вершкових" тріумфів – Лука Модріч і Тоні Кроос ледь-ледь відновились від пошкоджень і можуть не бути цілком готові для бою.

Радше за все, Зідан виставить у центрі поля компактну лінію з 4-х півзахисників. Стіна з 8-и гравців повинна буде сторожити від стартових наскоків шаленого паризького нападу, який змітав не одну оборону (Роналду і хтось з дуету Бензема-Бейл будуть націлені на атаку).

Це буде найбільш непередбачуваний склад Реала за роки французького тренера. Таке враження, що Зідан досі не визначився остаточно, хто битиметься поруч з Каземіро – Ковачіч, Модріч, Кроос, Іско, Васкес, Асенсіо, Бейл (у глибшій ролі, ніж зазвичай)? Атмосфера повної таємниці супроводжує найважливіший матч сезону для Зізу. Що й казати, якщо тактична дошка головного тренера мадридців нині перебуває під замком на ключ, мов найдорожчі коштовності.