УКР РУС

Провальна репетиція перед "Шахтарем". "МЮ" - "Ньюкасл" - 0:1. ВІДЕО

7 грудня 2013 Читать на русском

П'ятнадцятий тур АПЛ відкрився одним з найцікавіших протистоянь вікенду.

Під час мідвіку обидва суперники зазнали фіаско. "Ньюкасл" розгромно поступився "Суонсі", а Девід Мойєс програв своїй колишній команді - "Евертону", тож дехто схильний вважати, що це був найболючіший ляпас для шотландського спеціаліста за увесь час його перебування на чолі "МЮ".

Перед 15 туром ситуація у турнірній таблиці мала дещо сюрреалістичний вигляд, адже "Ньюкасл"... випереджав "МЮ" на один пункт. Попри те, що переможна серія "сорок" перервалася (налічувала чотири матчі), команда Пардью не втрачала хорошого гумору. Найкращим гравцем листопада у Прем'єр-лізі визнали голкіпера Тіма Крула, а найкращим тренером став саме Пардью. Відтак, гості були твердо налаштовані зіпсувати "дияволам" репетицію до матчу Ліги чемпіонів проти "Шахтаря".

Перші хвилини ознаменувалися впертою боротьбою в центрі поля - ніхто не хотів поступатися ініціативою. Кабай навіть удостоївся попередження за надто радикальні дії. Перший удар по воротах відбувся аж на 9-ій хвилині - Джонс пробив з-за меж штрафного, але Крула не зумів заскочити зненацька.

Наступні 20 хвилин пройшли також без чітко виражених моментів. Насамперед це пов'язано з тим, що "сороки" дуже зібрано діяли в захисті. До того ж, шукали можливість для контратаки, подали біля воріт Де Хеа кілька кутових. За таких умов Чічаріто вдався до "дайвінгу", хоча не так давно Мойєс суворо попередив своїх гравців: симулювати не можна! На 42-ій хвилині Хав'єр прокинув м'яч повз Колоччіні і впав, вимагаючи пенальті. На щастя для гостей, капітан команди встиг вчасно прибрати ногу.

Другий тайм "дияволи" розпочали значно активніше. Упродовж однієї хвилини Крул двічі рятував "Ньюкасл" після ударів Чічаріто і Янузая. А ще через три хвилини удар Евра головою парирував... Аніта, який прикривав лівий кут воріт. Епізод викликав бурхливі суперечки, адже багатьом здалося, що Вурнон допоміг собі рукою.

"Ньюкасл" відповів швидкою контрою. Сіссоко пройшов правим флангом і зручно викотив м'яч в район 11-метрової позначки, а там неприкритий Кабай підрізав сферу під дальню стійку - 0:1. Завдання манкуніанців ускладнилося до максимуму. На 72-ій хвилині "Олд Траффорд", щоправда, вибухнув від щастя, але лише на кілька секунд. Мила леді-лайнсмен угледіла справедливий офсайд у ван Персі.

У час, що залишився, "дияволи" не зуміли створити чогось путнього біля воріт Крула. Десятки фанів "МЮ" ще задовго до фінального свистка полишили стадіон. Друга поспіль домашня поразка Мойєса.

"МЮ" - "Ньюкасл" - 0:1

Гол: Кабай, 61

"МЮ": Де Хеа, Рафаель (Валенсія, 77), Еванс, Відіч, Евра, Нані (Заха, 68), Джонс, Клеверлі (Андерсон, 69), Янузай, ван Персі, Чічаріто

Запасні: Ліндегард, Фердінанд, Янг, Велбек
 
"Ньюкасл": Крул, Дебюші (Янга-Мбіва, 83), Вільямсон, Колоччіні, Сантон, Тіоте, Сіссоко, Кабай (Ш. Амеобі, 78), Гуффран (Бен Арфа, 57), Аніта, Ремі

Запасні: Елліот, Гутьєрес, Обертан, Сіссе

Попередження: Кабай, Аніта