УКР РУС

Провали Кравця та Скрипника. Підсумки 29 туру Бундесліги

11 квітня 2016 Читать на русском

У 29 турі чемпіонату Німеччини "Вердер" Віктора Скрипника та "Штутгарт" Артема Кравця програли відповідальні матчі.

Скрипник на межі звільнення

Матч з "Аугсбургом" був для бременців надважливим, адже обидві команди розташовувалися одразу над зоною вильоту. Переможець міг нарешті відірватися від аутсайдерів, однак не судилося. На своєму ж полі "зелені" дозволили супернику здійснити камбек та відправити Пісарро і Ко на 16-те місце чемпіонату, яке змушує команду по завершенню сезону грати стикові матчі з третім колективом Другої Бундесліги.

Незважаючи на те, що спортдир "Вердера" спростував відставку Віктора Скрипника, ЗМІ у Німеччині вважають, що відхід українця від тренерського керма "зелених" - лише справа часу.

Кравець розчарував і повернеться у "Динамо"

Артем отримав шанс проявити свої найкращі якості у матчі проти чемпіона країни "Баварії". Українець відіграв увесь матч за "швабів", однак не зміг відзначитись результативними діями. Більше того, форвард часто гальмував перспективні атаки штутгартців та втрачав м'яч у простих ситуаціях. Таким чином, цілком обгрунтованими виглядають чутки про те, що нападник улітку повернеться у "Динамо", адже керівництво німців не бажає викупляти контракт гравця.

Інший наш співвітчизник Борис Тащи з'явився на полі на 75-ій хвилині, коли замінив Рупа.

Загалом "Штутгарт" програв, але зберіг 12-ту сходинку, яка відділяє "червоно-білих" від зони вильоту на п'ять пунктів.

"Вольфсбург": наступний сезон без єврокубків

Звісно, ця теза ще не офіційна, однак усе до цього йде. "Вовки" мають ще непоганий шанс зіграти у півфіналі Ліги чемпіонів, якщо не розтринькають у Мадриді перевагу в два голи, але навряд чи підопічні Хеккінга зможуть виграти найпрестижніший клубний турнір світу.

А ось у чемпіонаті через невдалий старт "Вольфсбург" поки що поза зоною єврокубків. Зустріч з "Майнцом" довела, що "зелені" цього року точно не кращі за "карнавальників". Їхній доробок: восьме місце та 39 очків у активі. Отже, до омріяного шостого місця, яке дає право зіграти у Лізі Європи наступного сезону - шість залікових балів.

Бій за Рур - нічия на користь Мюнхена

Центральний матч туру зовсім не розчарував. "Борусія" Д та "Шальке" зійшлись у Рурському дербі та влаштували справжній бій на футбольному полі. Якщо перший тайм вболівальники сумували, то після перерви побачили справжню перестрілку. Однак, якщо для "кобальтових" ця нічия дає шанс на Лігу Європи, то для "джмелів" вона ознаменувала поразку в чемпіонаті. Адже тепер відставання від "Баварії" складає цілих сім очок, що за п'ять турів до фінішу турніру виглядає катастрофічно.

Юрченко вже майже основний

Владлен Юрченко знову вийшов у стартовому складі "Байєра". На цей раз українцю не вдалось відзначитись голом, але зіграв він цілих 80 хвилин. Поки що форварду важко проявити себе на фоні Чічаріто, Белларабі та Чалханоглу. Видно, що тренер вірить у гравця, тому, скоріш за все, у наступному році ми бачитимемо Владлена основним гравцем "фармацевтів". До слова, леверкузенці уже четверті, а до бронзової позиції їх відділяє лише один бал.

Футболка збірної України за 1890 гривень. Що можна купити за ці гроші (Інфографіка)