УКР РУС

Проти Саакашвілі, але за Шеву. Як живеться Кахаберу Каладзе

27 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" розповідає про грузинського захисника київського "Динамо" кінця 90-х. Сьогодні Каха святкує 38-й День народження.

Каха Каладзе - часточка нашої ностальгії за великим суперклубом, який існував у Києві в епоху останнього пришестя Валерія Лобановського. Грузинський універсал провів у "Динамо" лише три роки, проте завжди був основним і незамінним гравцем основи.

Після ігор у "Мілані" і "Дженоа", завойованих Скудетто і двох Кубків чемпіонів, Каладзе завершив кар'єру. Йому з першої ж спроби вдалося те, на чому обпікся його товариш Андрій Шевченко, - Каха успішно пішов у політику. З кінця 2012-го він очолює міністерство енергетики і природних ресурсів, а паралельно обіймає посаду віце-прем'єр-міністра Грузії.

Його Інстаграм - джерело естетичної насолоди. Переглянувши фото, розуміємо, що перед нами зразковий сім'янин і чоловік із почуттям смаку. "Футбол 24" відібрав 20 кадрів, які чудово ілюструють те, чим жив Каха Каладзе в останні два роки.

*******

1. Типовий робочий день міністра Каладзе: окрім ділових зустрічей, переговорів, які закінчуються підписанням документів, є ще й важливі телефонні дзвінки. Прикметно, що на чільному місці у кабінеті Кахи - прапор Євросоюзу.

2. Каладзе-чиновник приречений на те, щоб регулярно давати коментарі журналістам.

3. Каха - бажаний об'єкт для мисливців за селфі.

4. Щоб такі ситуації не доходили до абсурду, міністра енергетики оточують бодігарди.

5. Коли закладають фундамент нового проекту - гукають Каладзе. Міністр із знанням справи торжественно встановлює наріжний камінь.

6. Каладзе-батько демонструє синам своє робоче місце.

7. Сім'я Каладзе в повному складі. У Кахабера та Анукі - троє синів. Найстарший - Леван (названий на честь брата Кахи, якого вбили викрадачі) - народився у 2009-му. Середущий - Каха - з'явився на світ у 2012-му. А наймолодшому Ваче наразі два рочки.

8. Із дружиною Анукі Арешидзе, моделлю і дизайнером, Каха познайомився у 2008-му, коли ще виступав за "Мілан". Він на 11 років старший за свою обраницю - їй лише 27.

9. Каладзе - справжній чоловік. Він не лише збудував будинок і має трьох синів, але й із задоволенням займається садівництвом.

10. Періодично відвідує футбольні поєдинки. На цьому фото Каха оглядає трибуни реконструйованої легендарної арени імені Бориса Пайчадзе, де відбувся матч за Суперкубок УЄФА-2015, а Євген Коноплянка відкрив рахунок своїм голам за "Севілью".

11. Новий, 2016-й рік Каладзе зустрів у компанії колишніх партнерів по збірній Грузії. На фото - Леван Кобіашвілі, Лаша Салуквадзе, Давід Муджирі із своїми "половинками".

12. Пересувається на "Мерседесі-кубіку", який становить лише частину автопарку.

13. Полюбляє поганяти "з вітерцем" на "Харлеї". Пристрасть до екстремальної швидкості у Каладзе ще з часів київського "Динамо", де йому гідну компанію складав Андрій Гусін.

14. Коли поруч діти, Каха їздить максимально акуратно. Каладзе-молодший заснув прямо у салоні.

15. Полюбляє зручний і яскравий стиль одягу.

16. Минулоріч носив густу бороду із чітко вираженою благородною сивиною.

17. Поєднаний дружбою із грузинським естрадним виконавцем Берою. Бера - син найбагатшої людини Грузії Бідзіни Іванішвілі, який був прем'єр-міністром країни у 2012-2013 роках.

18. Тісно товаришує з Андрієм Шевченком. Легенд об'єднує спільне минуле в "Динамо" і "Мілані", а також інтерес до політики.

19. Георгій Деметрадзе, як і Шева, - бажаний гість у домі Кахи Каладзе. Разом вони виступали за збірну Грузії, а також провели короткий яскравий період в київському "Динамо". За келихом вина можуть покритикувати екс-президента країни. Демі практично в кожному інтерв'ю наголошує на тому, що він свого часу опинився у тюрмі несправедливо - з подачі "режиму Саакашвілі".

20. Навіть для Кріштіану Роналду - за честь потрапити на одну світлину із Кахою Каладзе. Додати нічого. Легенда!

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

"Був у "Динамо" один гей". Тріумф і трагедія Ласло Боднара