УКР РУС

Протасов: Будемо контролювати кожну людину, яка буде займатися дискваліфікаціями

6 квітня 2018 Читать на русском

Технічний директор ФФУ Олег Протасов прокоментував рішення Дисциплінарного комітету УЄФА зарахувати збірній України U-17 технічну поразку в матчі еліт-раунду Євро-2018 проти Сербії.

"Ніхто нікого не захищає, але не можна взагалі всіх наказати.

Прибрати головного тренера? Таких настроїв на комітеті не було – він ж виконав завдання. Вина тренера лише в тому, що він не проконтролював. Помічники мали зайвий раз заглянути в комп'ютер. Вони цього не зробили. А Кузнєцов заслужив і далі працювати в команді.

Адміністратор? Звичайно, він менше за все в цьому винен й будуть переглянуті ці моменти. Ніхто не хоче бути несправедливим.

Що зробити, щоб уникнути подібних ситуацій? Відбулася помилка, вони прогавили. Є програма FIFA Time, там зірочкою відзначені дискваліфіковані гравці.

Стали відомі висновки комісії з вивчення ситуації, яка призвела до технічної поразки збірної України U-17 у матчі з Сербією

За цим має слідкувати помічник тренера? Він має контролювати не програму, а картки. Треба знати, що вони переносяться з іншого раунду.

Як будемо змінювати систему? Будемо контролювати кожну людину, яка буде цим займатися.

Контролювання за картками було прописано в чиїхось обов'язках? Так, ця людина має код у FIFA Time. Є спеціальна людина, яка навчена в цій програмі. Це не помічники Кузнєцова, а люди, які поїхали з командою.

Чорно-Іванов? Він навчав Трутнєва, який мав цим займатися", – цитує Протасова Футбол 24.

Збірній України U-17 отримала технічну поразку за те, що команда задіяла двох дискваліфікованих гравців у поєдинку проти Сербії. Микола Ярош та Роман Бодня не мали права приймати участь у грі через перебір жовтих карток у матчах проти Ірландії та Іспанії. За правилами турніру, гравець отримує дискваліфікацію на один матч після отриманої другої жовтої.

Відтак, збірна України вийшла на чемпіонат Європи, але не зіграє там через дискваліфікацію.