УКР РУС

Прокуратура перевіряє ситуацію з платежем солідарності від Борусії Д за трансфер Ярмоленка

11 травня 2018 Читать на русском

Прокуратура Чернігівської області перевіряє ситуацію з переводом платежу солідарності від Борусії Дортмунд дитячо-юнацькій школі "Юність" у Чернігові, де виховувався Ярмоленко.

У серпні 2017 року між футбольними клубами Динамо Київ та Борусія Дортмунд було здійснено трансфер Андрія Ярмоленка. Сума угоди склала 25 млн євро.

Згідно регламенту ФІФА, 5% від суми контракту направляється на розвиток спортивних шкіл, у яких виховувався футболіст.

Ярмоленко був вихованцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність" у м. Чернігові

Ігор Суркіс про платіж ДЮСШ Ярмоленка: Дітей не грабуємо, сплатили і сплатимо, куди вказали

Водночас, з причин, які встановлюються у ході слідства, частина платежу солідарності у сумі 150 тисяч євро на підставі підроблених документів перераховано одній з громадських організацій із співзвучною назвою, яка відношення до виховання футболіста не має.

За вказаним фактом прокуратурою області за результатами вивчення матеріалів про перерахунок коштів, за відсутності факту їх цільового використання, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство). Слідство триває, вказано на офіційному сайті прокуратури Чернігівської області.

До слова, раніше справою почала займатись поліція.

Платіж солідарності від трансферу Ярмоленка в Борусію Д: хто отримає гроші та чому СДЮШОР "Юність" раптово змінила директора