УКР РУС

"Проблема, що вони разом": Ребров розповів про найпроблемніших гравців Динамо, "яким було все байдуже"

21 травня 2018 Читать на русском

Колишній головний тренер київського Динамо Сергій Ребров поділився проблемами в керуванні командою, в якій грають Євген Хачеріді та Денис Гармаш.

"Хто складніший в управлінні? Проблема, що вони (Хачеріді та Гармаш, – прим. "Футбол 24") разом. Напевно, якби вони були окремо, вони зовсім по-іншому сприймали і наші вимоги, і вимоги до себе. Але коли вони удвох, це складніше. Гармаш міг би також перебудуватись, якби поїхав Хачеріді. Серйозніше ставився до тренувального процесу та ігор. І останні півсезону він дуже змінився. Якщо б одного з них віддали, то все було б нормально.

Ребров: Динамо могло орендувати Асенсіо та Лукаса Васкеса

Ще третій був, Рибалка. Ось вони втрьох були, як три богатирі, яким все взагалі було байдуже. Але зараз Хачеріді треба змінити команду і навіть чемпіонат, тому що тут він втратив мотивацію. Я впевнений, що це гравець гарного рівня. Зараз ми до цього прийшли, Динамо Київ також.

Вважаю, що футбол – це не просто вийшло 11 футболістів хорошого топ-рівня, які знають, де вони грають. Футболістів 11, і вони повинні бути як одне ціле. Для цього і існує тренер, щоб він їм допоміг і щоб футболісти сприймали ці вимоги. Однак ці гравці, хоча в Гармаша та Хачеріді величезний потенціал, грають за себе, вони не грають за команду.

Денис, я пригадую, коли ми стали у 3 захисники грати, почав грати вище і був супер у цій позиції. Забивав купу голів і не був обтяжений грою в обороні, де потрібно постійно пересуватись, заповнювати постійно зону. Його завдання було вриватись за спину, а при втраті м'яча зразу вступати у відбір. Це його найкращі якості, які ми старались використовувати. Це боєць у центрі поля, який відданий команді, але він некерований.

Образа з боку Мбокані? Не знаю, чому він стільки інтерв'ю роздає, що з Ребровим у нього був розлад. Це дурниці, я з ним нормально розмовляю зараз. Вважаю, що це найкращий форвард у чемпіонаті України.

Його проблема, що він хоче завжди грати. Він практично не тренувався, завжди якісь травми. Якщо не грає в основі, то завжди ображений. Коли виходив Теодорчик і забивав, Мбокані був у запасі. Одного дня він підійшов і спитав: "Я не граю? Тоді я їду додому, на заміні я не буду". Як це пояснити команді?

За яку суму придбали Драговіча? Дешевше, ніж Дерліса? Згоден. Але Гонсалес був четвертим у нашому списку. Першим був точно Перотті. Ще гравець Валенсії міг прийти в оренду", – пригадав Ребров.

Динамо Реброва і Хацкевича: красномовні цифри, наскільки змінився стиль команд за рік, або Що буде далі?