УКР РУС

Проблема "Динамо": Один в полі не воїн

12 березня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Київське "Динамо" несподівано програло "Зірці" з рахунком 0:2 у 21-му турі української Прем’єр-ліги в Кропивницькому.

Команда Романа Монарьова вийшла на гру надмотивованою. З перших хвилин було зрозуміло, що "Зірка" намагатиметься діяти в тому ж ключі, що і "Олімпік" тиждень тому у грі проти киян. Але на відміну від "олімпійців" футболісти атаки "Зірки" добре чіплялися за м’яч і створювали гострі контратаки на ворота динамівців.

В цій грі окремо слід відзначати новачка кропивничан Есеолу. Форвард "Зірки" став справжнім головним болем для захисту "біло-синіх". Екс-гравець київського "Арсеналу" приєднався до команди Монарьова взимку і через дискваліфікацію не міг грати в попередніх двох турах. Проти "Динамо" Есеола вийшов з перших хвилин. Він постійно чіплявся за м’ячі, розправлявся з захисниками "Динамо" і створював небезпечні моменти біля воріт Артура Рудька. Першим дзвіночком став вихід 10-го номера "Зірки" на побачення з воротарем, але суддя не вгледів порушення з боку Рудька, хоча повтори показали, що арбітр помилився.

Якість газону у Кропивницькому залишала бажати кращого. На такому полі дуже часто на перший план виходять бійцівські якості, а результат дають вдало використані стандартні положення. Вище згаданий Есеола двічі в небезпечній близькості до воріт "Динамо" заробляв небезпечні штрафні удари, почергово Бацула і Полегенько скористалися нагодою відзначитись ударами зі штрафного. Не кращим чином проявив себе в цих моментах і Рудько, обидва голи були забиті у "воротарський" кут.

"Динамо" більше контролювало м’яч у цьому матчі, але дійсно небезпечний момент був лише у Буяльського, коли Віталій влучив у поперечину.

"Зірка" сенсаційно перемогла "Динамо" завдяки двом прекрасним голам зі штрафних

Чому так сталося?

Вже не вперше "Динамо" стикається з тим, що команді дуже важко проходити щільну оборону суперника. "Біло-сині" покладають найбільші надії на свого лідера Андрія Ярмоленка і чекають від нього дива. Але ж це вже знають всі команди в Україні і тому приділяють особливу увагу вінгеру киян. Так було в матчі проти "Олімпіка", так було і в матчі проти "Зірки".

А зважаючи на те, що якість газону не давала змоги капітану киян за рахунок своїх індивідуальних якостей проходити своїх суперників, то вся перевага столичного клубу в атаці нівелювалася в цьому матчі. На жаль, на протилежному фланзі Дерліс Гонсалес поки не дає тієї гостроти, якої чекають від нього вболівальники.

Молодим нападникам "Динамо" Бєсєдіну і Яремчуку також поки ще не вистачає того досвіду гри на найвищому рівні, щоб використовувати чи не єдиний момент у матчі. З впевненістю можна говорити, що втрата Мораєса буде дуже відчутною для киян. В матчах проти непоступливих міцних колективів динамівці ще неодноразово відчують проблеми.

Звісно, перебудова команди і переорієнтація на власних вихованців безболісно пройти не може. Потрібен час молодим футболістам, щоб звикнути до тих вимог і обсягу роботи, які перед ними ставить тренерський штаб. Але ж не слід забувати, що і в колективі не все гаразд. Маючи проблеми з кадрами в заявку команди не потрапляє один з кращих захисників в Україні – Євген Хачеріді. Чому так відбувається? Залишається лише здогадуватись, проте слід відзначати, що помилки новачків "Динамо" Пантіча і Кадара в матчі проти "Зірки" стали результативними і призвели до такого результату.

Робити більш серйозні висновки можна буде лише після декількох турів, але вже неозброєним оком видно, проблема "Динамо" – одноманітність в атаці. Якщо ж порівнювати з іншим українським грандом "Шахтарем", то у "гірників" може вистрілити і вирішити епізод будь-який футболіст групи атаки: Марлос, Тайсон, Бернард, Коваленко. В "Динамо" на це здатен лише Ярмоленко, але цього вже замало, навіть для українського чемпіонату.

Топ-10 найдорожчих гравців УПЛ

, а також у Viber