УКР РУС

Про ветеранів та дебюти. Підсумки 2 (стартового) туру Серії А

12 вересня 2011 Читать на русском

Другий, а разом з тим стартовий тур Серії А, запам'ятався, насамперед, вдалою грою футболістів-ветеранів та команд, які повернулися в італійську першість. Однак, про все по порядку.

 

МАТЧ

 

Розпочнемо ми із поєдинку “Палермо” - “Інтер”, яким і завершувався тур, адже у ньому було все — велика кількість голів, несподіваний результат та й інтрига зберігалася впродовж усього поєдинку. Через це все гру можна назвати центральною у турі.

Цікаво, що Дієго Форлан вийшов у стартовому складі “Інтера” і не лише відіграв усі 90+ хвилин, а й відзначився дебютним голом за нову команду. Щоправда, сталося це ледь не в унісон із фінальним свистком і не допомогло “Інтеру” здобути хоча б нічию, адже попри те, що цей гол став третім для “нерро-адзуррі” (до цього двічі відзначився Міліто), їхньому кіперу Жуліо Сезару довелося виймати круглого із сітки воріт аж чотири рази.

ГЕРОЙ

Дубль Міліто став не єдиним у матчі — стільки ж голів влетіло у ворота “Інтера” від ноги Мікколі. Проте якщо Міліто забив першого разу підставивши ногу, а потім із пенальті, то внесок капітана “Палермо” у перемогу “роза-нері” важко переоцінити. Окрім того, що він був найкращим на полі, то ще й в актив собі заніс гольову передачу.

І хоча у цьому турі можна згадати зі знаком “+” багатьох футболістів, все ж, напевне, на звання героя туру заслуговує саме Фабріціо Мікколі.

 

ГОЛЬОВИЙ СТАРТ ВЕТЕРАНІВ

З інших футболістів хотілося б відзначити новачків “Лаціо” - Міростава Клозе та Джибріля Сіссе. У стартовому матчі вони довели, що їх ще рано відправляти на футбольну пенсію. Саме їхні два голи і дозволили “орлам” здобути нічию не будь-де, а в гостях у чемпіона - “Мілану”. Хоча могли римляни і перемогти, проте “россо-неррі” зрівняли рахунок ще у першому таймі.

ПОДВІЙНИЙ ВДАЛИЙ ДЕБЮТ

Та ще більш вдалий старт у новій команді вдався у Андреа Пірло. Хоча відзначитися йому і не вдалося, його дві філігранні передачі допомогли “Ювентусу” більш, аніж впевнено, перемогти “Парму” - 4:1. Та й загалом Пірло був диригентом атак “Юве”. Його гра, а також вдалі дії іншого ветерана Дель П'єро, не зіпсували першої офіційної гри туринців на новому стадіоні. Дебют вдався на славу.

ГОЛ

Окрасою цього матчу став також гол Клаудіо Маркізіо, який відзначився власне після пасу Пірло. Краще за нього у другому турі не забивав ніхто, тож його удар “парашутом” і став голом туру. Подвійний дебют вдався на славу.

НОВАЧКИ

А от команди, які приєдналися до Серії А, приємно здивували. “Новарра”, “Аталанта” та “Сієна” - усі троє стартували виїзними матчами. І нехай їхніми суперниками були не лідери італійської першості, проте й аутсайдерами ці команди не назвеш. Усі троє дебютантів хоча й не перемогли, проте кожен з них набрав перші пункти.

“Аталанті” два голи Максімільяно Моралеса принесли нічию у матчі з “Дженоа”. “Новарра” продемонструвала бійцівський характер у поєдинку із “К'єво”, зумівши відігратися після — 0:2, а гравці “Сієни” у матчі з “Катанією” хоча і самі не забили, проте й суперникам відзначитися не дозволили.

 

ЗНОВУ БУДУТЬ БОМБАРДИРАМИ?

Ну і на останок ще про одного ветерана — Антоніо ді Натале. Капітан “Удінезе”, який не приховує свого бажання втретє поспіль перемогти у суперечці бомбардирів, одразу ж взявся за справу. Своїм голом він закріпив виїзну перемогу “Удінезе” над “Лечче” - 2:0. Початок є.

А от чи складе йому конкуренцію Едінсон Кавані з "Наполі" наразі невідомо. Бо хоча й неаполітанці і перемогли "Чезену" - 3:1, проте уругваєць не зумів реалізувати жодної зі своїх нагод.