УКР РУС

Призетко: "Динамо" потворно зіграло в обороні

24 серпня 2013 Читать на русском

Центральний хавбек збірної України та київського "Динамо" 90-х років минулого століття Олександр Призетко прокоментував для "Футболу 24" матчі за участю українських команд у плей-офф Ліги Європи.

- Олександре, що можете сказати про поєдинок у Казахстані, між "Актобе" і київським "Динамо"?

- Зазначу, перше, що кинулося в очі - це слабка гра киян в оборонних діях. Так грати не можна. Добре, що на даній стадії суперники у динамівців не англійці, італійці чи німці, а так би довелося виймати ще пару-трійку м'ячів з сітки. З усією повагою до суперників киян, але казахи навіть не команда-середняк в Європі і тому на тлі такого суперника неприємно дивитися на таке неподобство поблизу воріт "Динамо". Розриви між атакуючими і оборонними діями киян були видимі неозброєним оком. Вся команда, як в обороні, так і в атаці, повинна відпрацьовувати по повній. Думаю, що на повторний поєдинок певні висновки стосовно організації гри з матчу в Казахстані підопічні Блохіна все ж зроблять і у них не виникне проблем з виходом у груповий етап Ліги Європи.

- На ваш погляд, "Нимме" створив які-небудь проблеми підопічним Рамоса?

- Ні. Естонці нічого не змогли протиставити "Дніпру". Футболісти з Дніпропетровська за своїми ігровими характеристиками і по організації своєї гри набагато вище за своїх опонентів. На тлі мобільних, високотехнічних гравців дніпропетровців, естонці виглядали як першокласники. Відіграти два м'ячі у Дніпропетровську естонській команді нереально. "Нимме" - найслабший клуб з усіх суперників українських команд на даному етапі європейського кубка. Можна сказати, що "Дніпро" вирішив на 90% завдання виходу в груповий етап Ліги Європи.

- Непереконлива перемога одеситів з рахунком - 1:0 над албанським "Шкендербеу" не стане повторним сценарієм поразки донецького "Металурга" від "Кукеса"?

- Сподіваюся, що "моряки" вийдуть в наступний етап. Албанці мені сподобалися. Команда добре організована. Кожен гравець знає, що має робити на футбольному полі. В Одесі футболісти "Шкендербеу" явно грали від оборони, а вдома будуть прагнути атакувати, чим, безсумнівно, спростять завдання команді Григорчука, яка прагнутиме зловити відкритих в такі моменти албанців на контратаках. Зараз склад одеситів збалансований. У них є - Антонов, Гай, Де Матос, Джедже, Самодін, Рієра, індивідуально сильні футболісти здатні вирішити долю матчу одним точним ударом. Це наочно продемонстрував Олексій Гай в одеському двобої. На відміну від донецької команди, футболісти "Чорноморця" більш відповідально ставляться до своїх суперників з країн з невисоким футбольним рейтингом і тому вони не повторять долю "Металурга".

- Отже, грунтуючись на ваших коментарях стосовно перших поєдинків українських команд у плей-офф Ліги Європи, всі три наші клуби вийдуть у груповий етап?

- Так. Незважаючи на всі недоліки в грі наших команд у перших матчах, вірю в успішний результат і вихід всіх наших клубів у груповий етап Ліги Європи. Потрібно враховувати і те, що жереб в даному випадку зробив нам чудовий подарунок, подарувавши в суперники абсолютно прохідні команди.

Розмовляв Віктор Хохлюк