УКР РУС

"Прийшла Росія, як я можу вболівати за її збірну?": екс-гравець збірної України – про життя на окупованому півострові

31 березня 2020 Читать на русском

Колишній півзахисник Таврії та збірної України Денис Голайдо розповів про зміни в житті після анексії Криму Росією.

"Для мене стало гірше в Криму після 2014 року – футбол помер. Після 30 років як футболістам заробляти? У фінансовому плані ми втратили дуже багато. Слава богу, при Україні заробили – квартири купили, будинки, щось відкрити встигли. Зараз стало гірше в плані достатку.

"Зінченко виявився хорошим опонентом", – росіянин назвав причини ганебної поразки від українця

А в житті нічого не змінилося – все як було, так і є. Магазини забиті. Єдине, зараз масово почали в Сімферополі будувати новобудови цілими районами. При Україні такого не було. Ну і дороги роблять із Керчі – з моста як почали. Слава богу, зараз хоч нормальні дороги будуть.

Ті, хто прожив при Україні, все одно за збірну України. Прийшла Росія, але як я можу почати вболівати за її збірну? Якщо я все життя пограв при Україні, заробляв гроші, у мене донька в Україні народилася – чому я повинен підтримувати Росію? Я її підтримую, але я не вболіваю за неї.

Наприклад, гратимуть Україна і Росія, буду переживати за українських пацанів. І так більшість. Зрозуміло, це не про молодь. Піди і запитай у них про футболістів української збірної – вони нікого не знають. Тут не транслюють чемпіонат України, хіба що збірну. А наше покоління футболістів зросло при Україні, ми знаємо склад України краще, ніж Росії. Зрозуміло, що ми будемо переживати за Україну", – поділився Голайдо в інтерв'ю Tribuna.

"Я відмовився грати за збірну Росії". Олексій Михайличенко – про кар'єру у Сампдорії та Рейнджерс і патріотичну позицію