УКР РУС

Прийма: Думав, що мене і Паньківа не випустять з Донецька, скрізь стояли блокпости

29 грудня 2015 Читать на русском

Захисник італійського "Торіно" Василь Прийма пригадав, як нарвався на жорсткі фінансові санкції від донецького "Металурга" через хіт про Путіна, а також розповів про побоювання, викликані появою блокпостів на Донбасі.

"Коли я зрозумів, що донецькому "Металургу" як проекту залишилося існувати недовго? Минулого літа українці перед зборами в Австрії спочатку заїхали на базу під Донецьком, де провели невеликий втягуючий збір, а звідти вже поїхали до Дніпропетровська. Тоді, начебто, обстановка там ще була більш-менш нормальною, але вже скрізь стояли блокпости. Там, правда, думав: для нас з Юрою Паньківим збори і закінчаться - у нас в паспортах стояли львівські прописки і я вважав, що нас не випустять звідти.

Потім на зборах в клубі стався конфлікт через відео про Путіна. Нас зібрали, сказали, що будуть урізати бюджет, скорочувати зарплати. Не знаю, чи вплинуло це відео або просто так все збіглося, але після цього стало зрозуміло, що в інвесторів немає особливого бажання утримувати команду в іншому місті. У Донецьку ж у нас була відмінна база, все було налагоджено, а в Ірпені, де ми жили і тренувалися, всього цього не було.

Репресії за відео? Так, покарали всіх пацанів. Одного гравця відразу відрахували з команди, мене і ще одного оштрафували на дві зарплати. Решта позбулися однієї зарплати. Я розумію, що ми не повинні були це виносити на публіку. Я навіть не знаю, якщо чесно, хто це виклав в інтернет. Але так вийшло, що робити.

За скільки місяців "Металург" залишився винен за контрактом? Я навіть не знаю. Нам платили за курсом 8,7, коли офіційний курс був по 30 гривень. Так платили до кінця 2014 року. Після Нового року, здається, дали всього одну зарплату - всю весну ми грали без грошей", - пригадав Василь Прийма.