УКР РУС

Привид "Тамудасо" на "Камп Ноу", "Реал" проти "Валенсії" та Коноплянка у дербі Андалусії. Анонс топ-матчів 37 туру Прімери

8 травня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" анонсує топові битви 37 туру чемпіонату Іспанії.

"Барселона" - "Еспаньйол"

На "Камп Ноу" відбудеться принципове 202 каталонське дербі. "Папуги" намагатимуться зробити все можливе, щоб зупинити "Барселону" на шляху до чемпіонського титулу. У 2007 році вони вже зуміли виконати схожий трюк, відібравши у 37 турі очки в свого іменитого суперника (2:2) та подарувавши золоті медалі Прімери "Реалу". Цей епізод з історії Ла Ліги отримав назву "Тамудасо" (на честь форварда "Еспаньйола" Рауля Тамудо, який зрівняв рахунок, - прим.ред).

У першому колі "Еспаньйол" також спромігся насолити "Барсі". На "Корнелія ель Прат" команди розписали суху нічию (0:0). Втім, у лігві "блаугранас" "папуги" не виграють з 2009 року (12 поразок та 3 нічиї), а тому повинні здійснити справжній подвиг, щоб взяти очки. Нагадаємо, що "Барселона" лідирує в Прімері, випереджаючи за додатковими показниками "Атлетіко" ( у обох по 85 очок).

"Реал" - "Валенсія"

Підопічні Зінедіна Зідана, які відстають від "Барселони" та "Атлетіко" на одне очко, спробують продовжити свою феноменальну переможну серію у Прімері, що нараховує 10 матчів. Однак, "вершковим" не слід розраховувати на легку прогулянку, адже вони не перемагають "кажанів" ось уже 4 гри поспіль (1 поразка та 3 нічиї). Відзначимо, що "Реал" підходить до протистояння з валенсійцями у хорошому гуморі, пробившись у фінал Ліги чемпіонів. А особливим цей матч повинен стати для захисника мадридського клубу Альваро Арбелоа, який прощатиметься з вболівальниками "Реала". Влітку ветеран покине команду.

"Леванте" - "Атлетіко"

"Матрацники", які продовжують мріяти про титул, зіграють на незручному для себе стадіоні - "Сьюдад де Валенсія". Тут мадридці востаннє перемагали у далекому 2007 році (0:1), зазнавши після цього 3 поразок, а ще 2 матчі звівши до нічиїх. Добряче намучились підопічні Сімеоне з "жабенятами" і у першому колі, здобувши непереконливу мінімальну звитягу (1:0). "Леванте" підходить до гри вже у статусі представника Сегунди, адже втратив прописку в еліті найсильніших, програвши у 36 турі "Малазі".

"Севілья" - "Гранада"

На Євгена Клоноплянку та його партнерів очікує гаряче севільське дербі. В гості до "рохібланкос" завітає "Гранада", яка перемогла команду Емері в першому колі з рахунком 2:1. Зараз підопічним Сандоваля тріумф потрібен також, як повітря, оскільки вони ведуть відчайдушну боротьбу за виживання, випереджаючи команди із зони вильоту всього на одне очко. А от "Севілья", гарантувавши собі участь у фіналі Ліги Європи та 7 місце в Прімері, може зіграти у власне задоволення. Саме так підопічні Емері провели три останні матчі проти "Гранади" на "Рамон Санчес Пісхуан", здобувши розгромні вікторії (3:0, 4:0 та 5:1).