УКР РУС

ПриватБанку відмовлено у визнанні недійсними депозитів Суркісів, їх родичів та компанії-співзасновника Динамо

24 жовтня 2017 Читать на русском

Суд відмовив у задоволенні позову ПриватБанку, який намагався визнати недійсними депозитні договори Григорія та Ігоря Суркісів та їх родичів.

Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні цивільного позову нині державного ПриватБанку, який намагався визнати недійсними депозитні договори з цим банком віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, президента київського Динамо Ігоря Суркіса, їх батька Рахміля, доньок кожного з братів Світлани та Марини, першої дружини Григорія Суркіса Поліни Ковалик та ТОВ Мтір Ессет Менеджмент, яка володіє 23% ФК Динамо Київ, повідомляє Футбол 24.

Відповідне рішення суд ухвалив 10 жовтня. Третіми особами у справі на боці ПриватБанку виступали Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів.

Дізнатися деталі справи неможливо, оскільки у Єдиному державному реєстрі судових рішень вказано, що інформація заборонена для оприлюднення згідно з законом України про доступ до судових рішень. Причина в тому, що не підлягають розголошенню номери банківських рахунків та платіжних карток фізичних осіб.

Як відомо, у травні 2017 року брати Суркіси та їх родичі виграли справу в Окружному адміністративному суді Києва за позовом до Національного банку, Фонду гарантування вкладів та ПриватБанку, в якому просили скасувати рішення про визнання їх пов'язаними з націоналізованим банком особами та примусового переведення їх коштів у його акції.

Окружний адмінсуд повністю задовольнив їх вимоги та постановив стягнути з ПриватБанку на користь братів Суркісів та їх родичів близько 1,047 млрд грн, а також 266 тис. доларів США та 8 тис. євро в якості не нарахованих процентів за депозитом за період з 22 грудня 2016 року по 22 лютого 2017 року.

Ще одним рішенням від 17 травня Окружний адмінсуд Києва задовольнив аналогічні вимоги Акцент-Банку (А-Банку), який належить братам Суркісам та їх донькам, та стягнув з ПриватБанку 363 млн 645 тис. грн, а також 5,56 млн грн, 15,8 тис. дол. та майже 6 тис. євро в якості не нарахованих процентів.

Брати Суркіси, їх родичі та Динамо подали 42 позови на НБУ