УКР РУС

"Принижені" в історії Мундіалю!

10 липня 2014
Автор: Стас Бебех

У першому півфіналі ЧС-2014 ми побачили приниження!Чи можна сказати, що Німеччина принизила Бразилію не тільки в плані футболу, а і загалом?

 Так, Німеччина принизила Бразилію.

 

Це можна зрозуміти зі  звернення звичайного бразильського фаната до європейців: 

"Я думаю, ви, хлопці, не розумієте, що значить футбол для звичайного бразильця. 

Нам немає чим пишатися. Наші військові сили смішні. Система освіти одна з найгірших у світі. Над охороною здоров'я можна тільки посміятися. Наші люди - неосвідчені мавпи. Наші політики не можуть піклуватися про людей ще менше. 

Все, що у нас було - Кубок Світу. Все, що у нас було - футбол. Ви, хлопці, тепер просто повернетеся в свою реальність, де гра закінчилася, і вас чекає ваша робота і багатообіцяюче майбутнє. А я навіть не знаю, чи не буду я застрелений завтра, поки буду йти на свою безперспективну роботу, до якої нікому немає діла. 

Все, що у нас було - футбол. Тепер же у нас немає нічого. Зовсім нічого. "

З цих слів можна зрозуміти остаточно, що Німеччина не то, що принизила Бразилію, вона Бразилію "знищила". 

Чи буде такаж кількість уболівальників і надалі у селесао, після цієї ганьби? Я гадаю, буде! Адже все чим може прославитися ця країна, це - футбол!

 

Ну що ж, поговорили про принижену Бразилію, а тепер повертаємось у далекий 1930 рік.

Цього року проходив перший в історії Чемпіонат світу. На ньому теж були знущальні перемоги у плей-оф. А сталося це в півфіналі, причому в обох матчах відразу! Південноамериканці(Аргентина та Уругвай) більш ніж впевнено перемогли представників інших континентів. Югослави знову спробували створити сенсацію, відкривши рахунок у матчі з господарями на 4-й хвилині, однак після цього отримали 6 м'ячів у свої ворота. Аргентинці 20 хвилин не могли розпечатати ворота північноамериканців, проте за останні півгодини відзначилися п'ять разів, пропустивши гол в свої ворота лише одного разу, в самому кінці матчу.

На фото: Склад збірної Уругваю, яка розтрощила Югославію.

Аргентина 6-1 США

Уругвай 6-1 Югославія

 

Чемпіонат світу 1938 - третій за рахунком чемпіонат.

На ньому було 2 справжніх приниження. Сталося це на стадіях 1/4 та 1/2 фіналу. В 1/4 фіналу збірна Швеції вщент розбила Кубу(8:0). Половину забитих м'ячів шведи відправили в ворота суперника в першому таймі, а ще, стільки ж в другому.

У 1/2 фіналу зустрічалися Венгрія та Швеція. І тут шведи вже і самі відчули гіркоту розгромної поразки. Починалося усе для Швеції дуже  красиво! На першій хвилині матчу шведи відзначилися голом, але до кінця матчу витягували м'яч з сітки власних воріт п'ять разів.

Швеція 8-0 Куба

Венгрія 5-1 Швеція

 

Чемпіонат світу 1950-го року.

 Це був єдиний турнір, на якому чемпіон і призери визначалися за коловою системою. І тут головні "погроми" були у фінальній групі. Збірна Бразилії перемогла Швецію з рахунком 7-1. Бразильці забивали скільки хотіли, ну а шведи скільки могли. Єдиний гол Швеції був з пенальті.

Другий "погром" був теж від бразильців. На цей раз жертвою стала збірна Іспанії. Бразилія забила по 3 м'ячі в обох таймах, Іспанія відповіла лише одним.

На фото: Збірна Бразиліїї на ЧС-1950

Бразилія 7-1 Швеція

Бразилія 6-1 Іспанія

 

1954 - п'ятий Чемпіонат світу.

Тут великий розгром на вирішальних стадіях відбувся один раз. Збірна Німеччини перемогла Австрію з рахунком 6-1

На фото: Збірна Німеччини на ЧС-1954

Німеччина 6-1 Австрія

 

Далі переміщаємося на багато років вперед!


Чемпіонат світу-2010

На ЧС-2010 величезних погромів не було, але не згадати матч 1/4 фіналу Аргентина - Німеччина я не міг! У цьому матчі Німеччина розгромила Аргентину з рахунком 4-0. В матчі дублем відзначився Мірослав Клозе, та по одному голу на свій рахунок записали: Томас Мюллер та Арне Фрідріх. Доречі, склад Німеччини на ЧС-2010 і ЧС-2014 дуже мало чим відрізняється.

На фото: Ліонель Мессі проти німців.

P.S. На цьогорічному Мундіалі Аргентима має шанс помститися Німеччині. Команди розіграють трофей 13 липня на Маракані.

Аргентина 0-4 Німеччина

 

Звичайно, що "принижені" з часом забули, а деякі ще забудуть свої муки. Але як відомо зі слів Валерія Лобановського: «Гра забувається, а результат залишається в історії»

Дякую за увагу!!!