УКР РУС

Придивляємося до суперника "Динамо". Анонс 4 туру АПЛ

29 серпня 2015 Читать на русском

Вперше у новому сезоні англійський вікенд позбавлений яскраво вираженого топ-матчу. Але тим цікавіше: приємну несподіванку може подарувати будь-який із десяти поєдинків.

Гранди

Запустять конвеєр "Ньюкасл" та "Арсенал". Місце проведення матчу - "Сент-Джеймс Парк" на березі Тайну - дещо урівноважує сили суперників. "Каноніри" ще недостатньо сильні, що довели два домашні матчі лондонців на своєму полі, де вони не забили жодного м'яча. Єдину перемогу команда Венгера здобула якраз на виїзді, тож сьогодні сподівається продовжити приємну для себе практику. "Ньюкасл" Стіва Макларена ще не перемагав у новому сезоні, хоча й провів два дуже достойні матчі проти "Саутгемптона" та МЮ. У цій команді є раціональне зерно, яке от-от повинне прорости. Чи станеться це сьогодні? Чому б і ні. 

О 17:00 стартує "Челсі", з яким нам невдовзі грати у Лізі чемпіонів. На своєму полі "аристократи" прийматимуть "Крістал Пелас". "Орли" заслужено перебувають вище у турнірній таблиці. Вони зазнали єдиної поразки від "Арсенала", хоча могли й перемогти. В будь-якому випадку за хоробру гру проти фаворита команді Алана Пардью - великий респект. Господарям поля буде важкувато впоратися із "Пелас" - атака у Моурінью, підсилена, до того ж, Педро, дуже хороша, однак захист не витримує жодної критики. Чемпіони у трьох матчах пропустили вже 7 м'ячів, а сьогодні вийдуть на поле без капітана Джона Террі, який відбуває дискваліфікацію. Тож ймовірно, що на "Стемфорд Брідж" нас очікує певна сенсація.

Втратою "аристократами" очок залюбки скористається "Ман Сіті", який вже зараз випереджає "Челсі" на 5 очок, а сьогодні паралельним курсом гратиме із "Уотфордом". "Шершні" ще не програвали у новому сезоні. Проте виїзд на "Сіті оф Манчестер" не обіцяє їм нічого хорошого. Два тижні тому тут були декласовані самі чемпіони Англії. "Ман Сіті" грає смачно, результативно у нападі і дуже надійно поблизу своїх воріт. 

У ще одному поєдинку "Ліверпуль" прийматиме "Вест Хем". Тут також очевидний фаворит - це господарі "Енфілда". Команда Роджерса ще не пропускала, забиваючи по одному м'ячу для здобуття двох вікторій. Проте найкращий матч зіграла тоді, коли не вдалося забити взагалі. Проти "Арсенала" саме "Ліверпуль" діяв з позиції сили, ледь не вивізши три очки із Лондона. Суцільний бардак в обороні сьогоднішнього суперника Бентеке і Ко повинні охоче використати собі на користь.

Надзвичайно інтригує очікування матчу "Суонсі" - МЮ. "Юнайтед" ще не пропускав, "Сіті" - не програвав. Гостям дуже уважно потрібно пильнувати за Бафетімбі Гомісом, який перебуває в ураганній формі і забиває у кожному матчі "лебедів". Зрештою, валлійцям своєю чергою варто стежити за Вейном Руні, якого нарешті прорвало у грі з "Брюгге". Манкуніанці взагалі надзвичайно впевнено, по-чемпіонськи, пробилися у груповий етап ЛЧ, тож із психологією переможця в команди ван Гаала все гуд. 

Прогноз "Футбол 24": "Ньюкасл" - "Арсенал" - 1:1, "Челсі" - Крістал Пелас" - 1:1, "Ман Сіті" - "Уотфорд" - 3:0, "Ліверпуль" - "Вест Хем" - 3:1, "Суонсі" - МЮ - 1:1

Середняки

"Борнмут" - "Лестер". Вивіска не вельми приваблива, однак лише на перший погляд. "Вишні" повертаються на рідний стадіончик після тріумфального матчу із "Вест Хемом", де вони забили свій історичний гол у Прем'єр-лізі, а також здобули дебютну перемогу. "Лестер" же наразі йде на другій сходинці, демонструючи повну байдужість до того, де грати - вдома чи на виїзді. "Лиси" багато забивають, а їх вінгер Ріяд Магреш після трьох турів є найкращим бомбардиром першості. З цього матчу може вийти блискучий трилер. 

Непересічною буде зустріч "Стока" і "Вест Брома". Традиційні середняки англійського чемпіонату стартували цього разу дуже непереконливо, набравши на двох лише три очки. "Дрозди" й узагалі перебувають на останній сходинці турнірної таблиці. Тоні Пюліс, теперішній наставник ВБА, свого часу не без успіху працював саме із "гончарами" (ви ж не забули?), тож сьогоднішній матч проти колишньої команди - справа честі для нього. 

Увечері зіграють "Евертон" і "Тоттенхем" - клуби, від яких зазвичай очікують значно більшого, аніж вони дають у підсумку. Навряд чи варто сподіватися на успіх господарів поля - "шпори" гратимуть без Крістіана Еріксена (травма), а у Харрі Кейна поки що не найкраща форма. Натомість "іриски" можуть сподіватися на Ромелу Лукаку, який під час попереднього виїзду блискучим дублем забезпечив їм перемогу над "Саутгемптоном".

Прогноз "Футбол 24": "Борнмут" - "Лестер" - 1:2, "Сток Сіті" - "Вест Бромвіч" - 2:1, "Тоттенхем" - "Евертон" - 1:1

Дно

"Сандерленд" Джермейна Ленса напару із ВБА Брауна Ідейє поділяють між собою останню та передостанню сходинки турнірної таблиці. І якщо у "дроздів" є гра, що ми побачили у минулому турі, то "чорні коти" поки без оптимізму. Їм якось вдалося видряпати один пункт у домашній грі з "Суонсі", проте під час сьогоднішнього візиту на "Вілла Парк" навіть цей один пункт буде за щастя. Востаннє "Сандерленд" перемагав свого опонента ще у 2011-му, а з того часу зазнав кількох болючих поразок, дві з яких були просто-таки нищівними: 0:4, 1:6.

Вже зараз можна говорити про провальний старт "Саутгемптона". Команда після трьох турів має лише два очки і посідає третє місце з кінця. До того ж, вилетіла із єврокубків. Завтра будь-що потрібно перемагати "Норвіч". Лише це стане початком шляху до одужання. Зрештою, є й плюс, що команда не розпилюватиме восени свої сили на Лігу Європи. "Святі" зосередяться на підйомі у чемпіонаті. 

Прогноз "Футбол 24": "Астон Вілла" - "Сандерленд" - 2:1, "Саутгемптон" - "Норвіч" - 3:1

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter