УКР РУС

Президент "Вереса" Хахльов: Переконався, що існування народного клубу з повним фінансуванням за рахунок вболівальників є утопією

4 березня 2017 Читать на русском

Президент першолігового "Вереса" Олексій Хахльов розповів про стан справ у рівненській команді.

"Участь в Першій лізі потребує значно більше ресурсів, в тому числі фінансових, ніж у нижчих дивізіонах. Особливо, якщо ставити перед клубом серйозні завдання. А таке завдання було поставлено громадою ще на початку створення народного клубу – вихід у Прем’єр-лігу. Занадто швидко, дуже оптимістично, нереально? Багато разів чув це за ці два роки… Вибачте, але я інакше не вмію! Ми рухаємося до цієї мети, як кажуть, "через терни до зірок".

Тепер про "терни". Найважливіший момент. Зайшовши в український сегмент інтернет-простору, спробуйте ввести поняття "народний клуб". Одразу побачите, що визначення такого поняття в законодавстві та в будь-яких нормативно-правових актах просто немає. Тому свою власну історію ми почали писати з чистого аркуша. Безумовно, проаналізувавши наявний світовий досвід та нереалізовані спроби в Україні. За цей час переконався, що існування народного клубу у форматі повного фінансування за рахунок вболівальників є утопією, тобто неможливою на даний час мрією. Це не можливо сьогодні з різних причин, аналізувати які не хочу і не буду. Часу було обмаль, тому довелося шукати варіанти, створювати власне "рівненське ноу-хау". Звернулися за допомогою до влади – отримали реальну фінансову підтримку від Рівненської обласної та Рівненської міської рад, за що вдячні і сподіваємося на подальшу співпрацю! Провели роботу по промоції ідеї відродження футболу серед місцевого бізнесу – і також знайшли реальних спонсорів.

Залучили вже 4145 членів Народного клубу "Верес" Рівне, які заплатили клубні членські внески. Здійснюємо продаж квитків та абонементів на домашні матчі, під час яких збираємо найбільшу кількість вболівальників в усій ПФЛ.

Повірте, що не вважаю стан справ Народного клубу "Верес" Рівне ідеальним. Відслідковую всі прогалини по роботі з програмою "Я Люблю Верес", по залученню нових членів, по пошуку нових спонсорів, по інфраструктурним питанням і ще по багатьом іншим. Буду наполегливо вказувати відповідним працівникам клубу на недоліки", – написав Хахльов на своїй сторінці у Facebook.

"Верес" тимчасово покине Рівне і розглядає 2 міста для проведення домашніх матчів