УКР РУС

Президент "Скали" Кміть: Є підозра, що в грі з "Вересом" домовлялися з арбітром

15 лютого 2017 Читать на русском

Президент "Скали" (Стрий) Микола Кміть прокоментував "Футбол 24" ситуацію навколо товариського матчу проти "Вереса", який підозрюють у договірному характері.

– Є підозра, що матч "Верес" – "Скала" був договірним, а також є інформація, що один з гравців "Скали" повідомив, що перед матчем з ним намагалися домовитися невідомі.

– Так, телефонували нашому центральному захиснику. Ми повідомили про це правоохоронні органи. Перед матчем директор клубу Олександра Кравчук звернулася у ЗМІ та сказала, що був телефонний дзвінок до нашого футболіста з пропозицією взяти участь у грі "на контору". Він категорично відмовився про це говорити та приймати будь-які пропозиції. Номер був невідомий. Це є на телефоні у нашого футболіста. Він сказав про це керівництву, про що ми повідомили ЗМІ.

Гравця "Скали" намагалися підкупити перед поєдинком проти "Вереса"

Матч не міг бути договірним, бо хто з ким домовлявся? З нами ніхто не домовлявся, і ми в тому участі не беремо. Я думаю, що домовлялися з суддею. Судячи з дій арбітра на полі, є така підозра. Але це лише підозра. Нехай органи розбираються. На думку наших футболістів, 2 голи були зараховані нечесно. Але це такі тонкі моменти, зйомка велася камерою, тому доводити немає змісту.

Тобто не було суддівства, яке притаманне товариським матчам. У товариських матчах арбітри судять однаково, а тут такого ми не відчули. Не можна сказати, що він якісь пенальті присуджував несправедливі... Це думка наших тренерів.

Ми не знаємо, чи брав у цьому участь "Верес", ми нікого не звинувачуємо. Був дзвінок до нашого футболіста, і хто в цьому зацікавлений – важко судити. Тут треті сторони можуть бути. Ми лише говоримо про те, що всі такі телефонні дзвінки до наших футболістів ми будемо відразу оприлюднювати в ЗМІ. Хочемо добитися, щоб нашим футболістам не телефонували зі всякими пропозиціями, бо це біда. Як ще добитися – ми не знаємо. Тому що правоохоронні органи нічого не роблять, а це наростає, і це проблема.

– Чи знаєте, яку суму пропонували футболісту?

– Не пропонували суму, пропонували домовитися. Він відразу сказав: "Я не домовляюся, участі не беру". Думаю, буде слідчий, він достеменно спробує дізнатися, як саме ці слова звучали, але десь так. Це дуже молодий гравець, і в нього це вперше в житті.

У нас була перед початком року розмова з командою, і ми домовилися, що будь-який такий дзвінок повинен негайно бути повідомлений керівництву клубу. Бо якщо футболіст не озвучує, це означає, що він бере у цьому участь. Тому він озвучив, що йому телефонували. Інші сказали, що їм не телефонували.

Я читав інтерв'ю Володимира Мазяра (головний тренер "Вереса", – прим. Футбол 24), і він чомусь подумав, що ми його в чомусь звинувачуємо. Ми не звинувачуємо, ми констатуємо факт, що був дзвінок до нашого футболіста, все.

На мій погляд, з точки зору футболістів, не було ніяких піддавань, з точки зору судді, на мій погляд – було нечесно. Але це суб'єктивна думка. Нам завжди так судять, тому ми вже звикли, буває гірше.

Нагадаємо, раніше "Футбол 24" повідомляв, що на товариський матч "Верес" – "Скала" поставили 134 тисячі євро.

Як відрізнити договірний матч від чесної гри

Як здаються ігри. Варіанти договірних матчів