УКР РУС

Президент Прімери прокоментував ситуацію навколо Зозулі

2 лютого 2017 Читать на русском

Президент Прімери Хав'єр Тебас прокоментував скандальну ситуацію з Романом Зозулею та фанатами "Райо Вальєкано".

"Я вже мав розмову із президентами "Бетіса" та "Райо Вальєкано", а також президентом іспанської асоціації футболу. На 8 годину у мене призначена зустріч з гравцем. Якщо в ході цієї зустрічі з'ясується, що було незаконне поводженя, якщо було порушене фундаментальне право на працю, то позиція Ла Ліги чітка: ми будемо подавати кримінальний позов.

Неприпустимо, що ми зіткнулися з такою проблемою у 2017 році. Ми не можемо допустити того, щоб футболістів обмежували у їхніх основних правах. Така справа може вирішитися тільки у залі суду. Таке не може більше траплятися ні з іспанськими футболістами, ні з іноземними.

Якщо ми з'ясуємо, що Зозуля був змушений покинути "Райо Вальєкано", то ми без вагань подамо до суду. У нас існує свобода, тому не можна ображати ідеї жодної людини. Нам потрібно проявити терпіння та дотримуватися закону, подобається нам це чи ні", – цитує AS президента Прімери Хав'єра Тебаса.

"Ми всі – Зозуля". Гравці "Бетіса" підтримали українського нападника

Нагадаємо, Роман Зозуля перейшов у "Райо Вальєкано" в останні години трансферного вікна. Однак через неадекватні дії фанатів-радикалів українець повернувся у Севілью вже в день підписання контракту. Севільський "Бетіс" роз'яснив ситуацію з трансфером Зозулі та повністю підтримав українця у своєму офіційному повідомленні. Агент Зозулі розповів, що буде далі з гравцем збірної України. Фанати "Райо Вальєкано" виступили також проти української армії з ярликами російської пропаганди про "нацистів". Відомий блогер закликав владу України вписатись за Зозулю.

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу