УКР РУС

Президент ПФЛ: Після того, як ФФУ видала СК Дніпро-1 атестат, у нас залишилось мало простору для маневру

22 червня 2017 Читать на русском

Президент ПФЛ Сергій Макаров розповів чому СК Дніпро-1 був допущений до участі у Другій лізі не провівши жодного матчу.

"Більшістю клубів було прийнято рішення допустити СК Дніпро-1 до Другої ліги. ФФУ допустила цей клуб до процедури атестації, а потім і видала атестат. Після цього питання було винесено на конференцію ПФЛ. Прийшов народний депутат Юрій Береза і своїм виступом, мабуть, переконав клуби.

СК Дніпро-1 офіційно прийнятий у Другу лігу

Якщо вже шукати коріння, то питання щодо допуску СК Дніпро-1 у Другу лігу треба адресувати ФФУ. Після того, як було прийнято рішення видати клубу атестат, у нас залишилося мало простору для маневру.

На делегатів конференції дуже сильно вплинула новина про реформу українського футболу. Планується, що через рік Друга ліга зіллється з аматорським чемпіонатом. Буде велика багатокомандна ліга.

Рішення вже прийнято. Але з іншого боку, питання до клубу є. Юрій Береза сказав, що ми за них червоніти не будемо. Він був у ПФЛ разом зі своєю командою – вони серйозно з нами консультуються, вивчають всі нюанси. Вони намагаються швидко підтягти всю свою базу, щоб відповідати вимогам.

Ми бачимо бажання клубу рости і вдосконалюватися. Це найголовніше. Але чи зможуть вони провести хоча б один сезон без збоїв і зривів – незрозуміло. У нашій країні взагалі складно щось прогнозувати", – сказав Сергій Макаров.

Немає другого Дніпра. Як Коломойський намагається 20 мільйонів боргу списати