УКР РУС

Президент "Палермо": Нам потрібен свій Галліані

4 листопада 2011 Читать на русском

Президент "Палермо" Мауріціо Дзампаріні запевнив, що відставка спортивного директора клубу Шона Сольяно ніяк не позначиться на подальшій долі головного тренера команди Девіса Манджі.

Бос "росанеро" вирішив розвіяти всі побоювання і вже провів особисту зустріч з 37-річним фахівцем. Дзампаріні також визначився з наступником Сольяно.

"Зустріч з Манджею вийшла просто чудовою. Я висловив Девісу цілковиту довіру і доручив переглянути його чинний контракт. Щодо відставки Сольяно, то його посаду займе Лука Каттані, який також очолює нашу селекційну службу. Сподіваюся, що Манджа ще довгий час буде працювати головним тренером "Палермо".

Сольяно звик суміщати функції президента і спортивного директора. Однак у "Палермо" йому не вдалося впоратися зі своїми обов'язками. Можливо, він розраховував отримати повну самостійність у прийнятті рішень, яку я б не надав навіть самому Лучано Моджі. Вчора я ще сподівався виправити сформовану ситуацію, але Сольяно заявив, що ми просто не зійшлися характерами, і через три місяці може спалахнути черговий конфлікт. Тим не менш, я, як і раніше, довіряю йому, адже він дуже серйозний хлопець - підготовлений і чесний. Я б міг довірити Сольяно свій гаманець. Але я не погоджуся поступитися йому "Палермо".

Дзампаріні також несподівано зізнався, що незабаром має намір передати кермо влади своєму наступнику.

"Мені вже 70 років. Я втомився від футболу. Тому мені хочеться відійти на другий план і передати свої повноваження людині, яка змогла б гідно замінити мене. "Палермо" потрібен свій Галліані. Але я не стану зараз називати імені можливого наступника".

Передбачають, що власник сицилійського клубу натякає на Джорджо Перінетті, який зараз займає посаду спортивного директора "Сієни". "Я не хочу зараз обговорювати кандидатуру Перінетті, адже зараз він працює в іншому клубі", - заявив Дзампаріні.