УКР РУС

Президент Лаціо запропонував незвичний формат визначення чемпіона Італії

27 квітня 2020 Читать на русском

Президент римського Лаціо Клаудіо Лотіто висунув альтернативну ідею фінішу змагань в італійській Серії А. Та є один нюанс.

Функціонер готовий розіграти Скудетто в рамках одного матчу його "орлів" проти туринського Ювентуса. Про це Лотіто розповів в інтерв'ю La Repubblica.

Серія А повернеться до тренувань 4 травня, але не все так просто

"Так, я би пристав на таку пропозицію. Та це запитання я ніколи не ставив собі. Відновлення сезону поставить наш клуб у невигідне становище. На основі того, що не зможемо грати на трьох фронтах, ми зробили вибір.

Ми пожертвували Лігою Європи, оскільки це найнезручніший для нас турнір з огляд на календар і трансфери. Ми б грали раз на тиждень, а інші – двічі. Та тепер ми разом із іншими будемо грати двічі на тиждень, якщо сезон відновлять. Ця перевага зникає. Але інтереси всіх 20 команд варто враховувати.

Ми відстаємо від Ювентуса на одне очко. Та в першому матчі чемпіонату ми здолали їх 3:1 і з таким же рахунком перемогли в матчі за Суперкубок. Попереду в нас повинен повинен бути ще один матч. Для справедливості скажіть, чи повинні Інтер, який відстає на 8 очок, чи Аталанта з відставанням 14 очок, претендувати на титул?", – резюмував президент Лаціо.

Нагадаємо, що на вимушену паузу лідером Серії А пішов Юве (63 пункти, 26 матчів), другий – Лаціо (62 бали, 26 поєдинків), а третій – Інтер (54 очки, 25 матчів).

Динамо чи Зоря у ЛЧ, доля титулу Шахтаря, "зручний" порятунок Карпат – 6 варіантів завершення сезону, і як догодити УЄФА